Échte christen-hatende krant Trouw: 'De evangelische kerk heeft zich vereenzelvigd met radicaal-rechts'

Échte christen-hatende krant Trouw: 'De evangelische kerk heeft zich vereenzelvigd met radicaal-rechts'

Trouw pretendeert een christelijke krant te zijn. Vergis je niet. Dat is het niet. Het is een progressieve Woke-Deug-krant. Dat blijkt ook dit weekeinde weer. Want de krant heeft een belachelijk artikel gepubliceerd over "de evangelische kerk in Amerika."

Als Trouw echt christelijk was dan zou de krant er alles aan doen om christenen in het algemeen een beetje een positief zelfbeeld te geven - en duidelijk te maken waar het christendom van oudsher voorstaat, alsmede die principes daadwerkelijk te verdedigen en uit te dragen.

Volg mij op Twitter.

Helaas is niets minder waar. Trouw is juist één van die media die voortdurend de aanval openen op écht gelovige christenen; op christenen die de leer van de Bijbel serieus nemen.

Dit keer moet de evangelische kerk in Amerika het ontgelden. Die christenen worden "orthodoxe religieuzen" genoemd door Trouw, en vervolgens worden ze ervan beschuldigd dat ze zich vereenzelvigen "met radicaal rechts."

Wie ze daarmee bedoelen? Met "radicaal rechts"? Ik hoor je denken: dat moet wel om nazi's gaan. Of minstens om fascisten. Om racisten die de slavernij willen herinvoeren. Of anders op z'n minst "segregation": de gedwongen rassenscheiding.

Nou nee. Ze hebben het over, niet schrikken: "Het Trumpisme."

Oftewel: over Donald Trump en diens aanhangers. Dat is zeg maar 50% van de Amerikaanse bevolking (volgens de officiële resultaten bij de afgelopen verkiezingen iets minder dan dat, toen de uitslag op mysterieuze wijze in het midden van de nacht veranderde nadat de stemmentellingen een tijdje waren stilgelegd in de staten waar de strijd het spannendst was).

Vervolgens worden politici geciteerd die zeggen dat mensen "het harnas van God" moeten aantrekken, en die denken dat het een "Bijbels gevecht" is in de politiek "tussen licht en duisternis."

Maar wacht eens even. Dat zijn termen die letterlijk direct uit het Christendom komen. Het zijn zelfs Bijbelse teksten. Als christenen dat soort termen gebruiken is dat niet gek; het idee dat er een wit en zwart is, goed en slecht... dat staat aan de basis van de christelijke levensvisie.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat Trouw hier doet is niet alleen misselijkmakend, maar vooral ook onchristelijk tot en met. Deze zogenaamde 'christelijke krant' is de vijand van het christendom. De enige 'christenen' die Trouw tolereert zijn nepchristenen die het Christendom hebben ingeruild voor de zieke progressieve Woke-ideologie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties