screen shot 2022 07 06 at 12

-Michel Mulder- 'Een open briefje aan Mark Rutte'

Opiniejul 06 2022, 11:16
Beste Mark,
In één van jouw hilarische kamerfitties met blonde Geert, refereerde deze nagel aan jouw doodskist al aan de belofte die jij destijds op 1 april 2021 hebt uitgesproken, dat jij "je uiterste best zou gaan doen om het vertrouwen te herwinnen."
Omdat ik als nietje aan jouw doodskist - en zo niet, gun me dan die 'eer' - altijd wel in ben voor een ijkpunt, of noem het een functioneringsgesprek, wil ik je graag de volgende vraag stellen: hoe vindt je het zelf gaan pik? (en dat vleeswormige aanhangsel spreek ik met de grootst mogelijke genegenheid uit, omdat ik voel dat we toch vriendjes zijn)
Destijds had je je de woede van Pieter Omtzigt, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra - slechts voor de bühne - de gehele oppositie en uiteraard nog steeds de Groningers en de toeslagenouders op de hals gehaald, maar liet de rest van Nederland je nog redelijk met rust.
We zijn nu echter een jaar en drie maanden verder in jouw heilige 'quest' van het herwinnen der vertrouwen, en inmiddels is er zo ongeveer geen Nederlander, of beroepsgroep meer die jouw bloed niet wenst te drinken, of dit nu gevaccineerd is of niet.
De boeren, de vissers, de artsen, de gemiddelde Nederlander, het Urker mannenkoor en de kantklosclub van tante Sjaan, wie is er eigenlijk niet 'ietwat' teleurgesteld in jou, of van achteren genomen zonder de courtesy van wat glijmiddel, dus nogmaals de vraag: hoe vindt je het zelf gaan?
Kijk 'beste' Mark, iedere despoot - ik weet, een moeilijk woord, google het even - bereikt op enig moment die gemoedstoestand dat hij - of zij of het in deze genderkrankzinnige maatschappij - daadwerkelijk denkt boven de wet te staan, en met iedere leugen of schandaal weg te komen, omdat het tot op dat moment ook zo lekker ging.
Maar dan Mark, komt dat momentje van zelfoverschatting, dat moment dat je als despoot nét dat ene stapje te ver zet in de grootheidswaanzin die despoten zo eigen is, waardoor dat oooh zo bekende spreekwoord in werking treedt: "hoogmoed komt voor de val.
"Ik moet bekennen, jij had een verdomd impressive winning streak, waar mening Groenslinks en D666 karikatuur alleen maar van kan dromen, maar ook daarbij geldt een bepaalde wetmatigheid: hoe langer het geluk, hoe dichterbij het moment van ongeluk.
Jij dacht die 'boertjes' - uiteraard als tijdelijke afleiding van alle andere shit in dit land - wel even aan de kant te zetten, maar je had kunnen, of moeten weten, dat Haagse maatpakken al dan niet voorzien van bloemschoenen, nimmer een met zijn 'poten' in de modder verankerde boer terzijde kunnen schuiven.
Zoals Napoleon zijn Waterloo had bij Waterloo - ja ik weet, het klinkt bijna als een Ruttiaanse verspreking - zo heb jij je Waterloo in Stroe, in Liessel, in Venray, in Ede, in Aalten, in Druten, in het kippenhok op Geert zijn schuiladres....... ja waar eigenlijk niet?
De tijd van wegkomen zonder gezichtsverlies is uiteraard al een jaar of twaalf gepasseerd, daarvoor hebben jouw opeenvolgende kabinetten toch echt iets te vaak een dikke middelvinger opgestoken naar iedereen die dit land rijk is, maar omdat jullie in het Haagse zo'n fan zijn van taakstrafjes voor zware criminelen, wil ik bij deze voorstellen dat jij, en uiteraard voltallig vak K(anslozen) de komende twaalf jaar - je begrijpt, evenredig aan jouw terreurbewind - stront gaan scheppen in iedere stal, die ons voorheen zo mooie land rijk is.
Ik zeg een win/win situatie, want jouw destructieve kabinet niet langer aan de regieknoppen, en tevens een oplossing voor een 'beter' klimaat.
Kleine tip op voorhand: trek allen wel zo'n mooie oranje overall aan, want voor je het weet schep je zo je gehele voormalig kabinet de strontbak in bij gebrek aan onderscheid.
Veel liefs
Je vriend Michel
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten