4727364082 913da7e713 c

Ronald Plasterk: Klimaatactivisten zijn over het paard getild, antidemocratisch en ongeremd

Opinienov 04 2022, 10:30
Het wordt bij steeds meer mensen duidelijk dat klimaatextremisten een hele andere agenda na streven dan het redden van de wereld. Zo gaf Greta Thunberg van de week toe dat het eigenlijke doel is om het kapitalistische systeem omver te werpen. Ook bij Ronald Plasterk zijn de ogen geopend als je zijn column vanmorgen leest in de Telegraaf. 
De afgelopen week hadden extreemlinkse klimaatactivisten het gemunt op kunst. Het Meisje met de parel van Vermeer moest eraan geloven. Het voordeel van deze aanslagen op onze kunstschatten is dat het oordeelsvermogen van deze extremisten zichtbaar wordt. Ronald Plasterk schrijft: ''Het goede aan deze criminele aanslag is dat iedereen het oordeelsvermogen van deze klimaatactivisten nu goed kan zien. Ze zijn over het paard getild, antidemocratisch en ongeremd. Vergeet niet dat Volkert van der G. ook vond dat hij het morele recht had om de afweging te maken wat schadelijker was voor de wereld: electoraal succes van Pim Fortuyn of het vermoorden van een mens. Die moord werd voorafgegaan door acties met taarten die door activisten en scribenten maar wat leuk werden gevonden.''
''Je hebt in een rechtsstaat het recht niet om privé te beoordelen of je een aanslag pleegt ter wille van je politieke doel. Het kwaad van eigenrichting zit hem erin dat een persoon zich het recht toe-eigent om zelf die afweging te maken. Op het moment dat iemand zich de vraag stelt: is mijn politieke doel zo belangrijk dat ik er deze misdaad voor ga plegen, gaat het fout. Je kunt bij elke aanslag wel een redenering verzinnen. De Volkskrant doet dat door te stellen dat de toekomst van de planeet belangrijker is dan een schilderij; in die verknipte logica is de schade groter als je de actie niet voert dan als je die wel voert, en moet je de actievoerders dus prijzen en bedanken,'' schrijft Plasterk. Als je deze alinea van Plasterk leest kun je maar tot één conclusie komen dat we hier met terrorisme te maken hebben. Je politieke doelen met geweld afdwingen heet terreur.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Plasterk concludeert: ''Alles wijst erop dat ze (Red. de klimaatterroristen) zich meer zorgen maken over kernenergie dan over het klimaat, dat hun werkelijke doelstelling niet het klimaat is, maar dat ze vinden dat de mensheid (vooral andere mensen) moeten consuminderen.'' Het is niet alleen consuminderen wat deze Marxisten willen bereiken. Nee ze willen net als Greta Thunberg het klimaat gebruiken als groen rookgordijn om de agenda van het bloedrode socialisme te laten landen. Ze willen een socialistische heilstaat stichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten