Screen Shot 2022 08 24 at 110207

Beelden: Mark Rutte weigert opzichtig de uitgestoken hand van Wopke Hoekstra te schudden

Politiekaug 24 2022, 9:56
Tijdens het debat over de uitspraken van Wopke Hoekstra (CDA) over stikstof, immigratie en koopkracht gebeurde er iets heel opvallends. Iets dat Geert Wilders opviel - hoewel veel 'journalisten' het over het hoofd zagen. Premier Mark Rutte (VVD) weigerde namelijk opzichtig een uitgestoken hand van Hoekstra.
Natuurlijk: het kabinet blijft gewoon zitten. Nu, en ja, ook als Johan Remkes straks met zijn "rapportage" komt. De fractieleiders van VVD, CDA en D66 konden het gisteravond veel te goed met elkaar vinden om tot een andere conclusie te komen. Als het kabinet werkelijk op omvallen stond dan stonden ze elkaar naar het leven. Het tegendeel is waar. Oké, tijdens het debat zelf waren ze af en toe zogenaamd 'fel' of in ieder geval 'krachtig,' maar tijdens schorsingen leken ze de beste vrienden te zijn.
Dat geldt alleen niet voor Wopke Hoekstra en Mark Rutte. Die twee staan elkaar niet naar het leven als zodanig, maar het zijn ook zeker niet meer de beste vrienden. Dat kon je gisteren heel goed zien toen Hoekstra langs Rutte liep en hem even de hand wilde schudden. Dit onder het motto: we maken het elkaar politiek even lastig, maar we kunnen elkaar wel op een normale manier behandelen.
Rutte reageerde daarop als een echte autocraat die al veel te lang aan de macht is en die alle manieren is vergeten. Hij weigerde de hand namelijk opzichtig aan te nemen. Hij deed net alsof hij niet zag wat Hoekstra deed, en pakte snel zijn neus vast om daar even een lekkere wroet aan te geven. Kijk:
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hij zal ongetwijfeld roepen dat hij het niet zag, maar iedereen die dit filmpje kijkt weet dat dit onzin is. Hij zag het heus. Hij had alleen geen zin om Hoekstra's hand aan te nemen. Want hoewel het kabinet echt niet valt vindt hij het wél irritant dat hij nu weer naar de Tweede Kamer moest om voor de zoveelste keer een brandje te blussen; een brandje dat weinig doet voor zijn aanzien als premier.
Geert Wilders en de BoerBurgerBeweging zagen deze kleinzielige actie van Rutte ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten