portraitfactorynl tweede kamer 10

Bosma, pak Soros' inmenging in Volt Aan!

Politiekapr 01 , 15:00
In een tijd waarin de grenzen van politieke integriteit steeds vager worden, legt journalist Joost Niemöller de vinger op een zere plek die schreeuwt om aandacht. De Kamervoorzitter Martin Bosma moet nu optreden tegen de dubieuze financiering en beïnvloeding van de politieke partij Volt door niemand minder dan de Amerikaanse miljardair George Soros. De bewijzen hiervoor staan zwart op wit. Volt geeft het zelf schaamteloos toe onder het mom van transparantie, geld en ideologische beïnvloeding te hebben ontvangen van Soros' Open Society Foundation. Daarom is het des te meer bizar dat Volt fractievoorzitter Laurens Dassen zonder bewijs Wilders en Baudet beschuldigd van Russische inmenging (dus indirect van landverraad). Dit is een klassiek geval van heel veel boter op je hoofd hebben.
Deze onthulling is niet zomaar een voetnoot in de politieke geschiedenis van Nederland; het is een ernstige indicatie van buitenlandse inmenging in onze nationale politiek. Soros, bekend om zijn invloedrijke politieke manoeuvres wereldwijd, lijkt nu zijn tentakels uit te strekken naar het hart van de Nederlandse democratie. Het feit dat Volt-leden met Soros' geld op cursus zijn gegaan, overstijgt verre de normale politieke donaties. Het is een regelrechte aanval op de autonomie van onze politieke instellingen en een geval van ideologische beïnvloeding die niet lichtvaardig opgevat moet worden. Soros is met zijn activiteiten doelbewust bezig om natiestaten te ontwrichten door identiteit en cultuur te ontwortelen.
Het verweer van Volt-leider Laurens Dassen, dat de partij transparant is over haar inkomsten en uitgaven, mist elke vorm van relevantie. De Wet financiering politieke partijen is duidelijk: "Een politieke partij ontvangt geen geldelijke bijdrage of bijdrage in natura van een niet-Nederlandse gever." Hiermee wordt de ongepaste relatie tussen Volt en Soros een directe schending van Nederlandse wetgeving, en potentieel een strafrechtelijk vergrijp.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het is daarom nu aan Kamervoorzitter Martin Bosma om deze kwestie met de urgentie die het verdient te behandelen. Als hoeder van de integriteit van onze Kamer, is het zijn plicht om deze flagrante poging tot buitenlandse beïnvloeding aan de kaak te stellen en te onderzoeken. Dit gaat niet om een simpele politieke donatie; dit is een zaak die de fundamenten van onze parlementaire democratie raakt.

Moet Kamervoorzitter Bosma niet de financiering en beïnvloeding van Volt door Soros aan de kaak stellen? Volt kreeg niet alleen geld van de Amerikaanse miljardair Soros, ze gingen ook op cursus van dat geld. Dat lijkt me een duidelijk geval van buitenlandse beïnvloeding. Het…

2.0K
Reply
Joost Niemöller heeft absoluut gelijk: dit is niet slechts een taak voor Bosma, maar een noodzakelijke stap om de integriteit en onafhankelijkheid van ons parlement te waarborgen. De beïnvloeding van de Nederlandse politiek door buitenlandse machten, laat staan door figuren als Soros, moet met kracht en zonder aarzeling worden afgewezen. Het is hoog tijd dat we ons realiseren dat de transparantie van Volt niets meer is dan een rookgordijn, bedoeld om de ware aard van hun financiering te verhullen. Het Nederlandse volk verdient beter, en het is de hoogste tijd dat onze politieke leiders actie ondernemen om onze democratie te beschermen tegen dergelijke ongeoorloofde invloeden.

Er is mogelijk sprake van grove Russische ondermijning. In afwachting van het kabinet verkent Volt daarom de uitzonderlijke optie een parlementaire aanklacht te starten indien mogelijke ambtsdelicten hebben plaatsgevonden. Dat kan leiden tot vervolging bij de Hoge Raad. 🧵1/6

Image
1.2K
Reply
Dat Laurens Dassen nu openlijk aangeeft dat hij de opties verkent om een parlementaire aanklacht te starten moeten we dan als een vlucht naar voren beschouwen. Dit is puur om de aandacht op zijn pan-Europese partij Volt af te leiden. In een gezonde en trotse democratie had zo'n partij nooit mee mogen doen aan de verkiezingen, omdat Volt duidelijk niet het landsbelang dient. Kamervoorzitter Martin Bosma moet daarom morgen in het Kamerdebat bekend maken dat er een onderzoek naar de ongezonde inmenging van Soros met zijn Open Society Foundation in Volt en in de gehele Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten