Brandbrief van VVD-gemeenteraadslid uit Lelystad aan partijtop Den Haag: "Verbinding ontbreekt"

Brandbrief van VVD-gemeenteraadslid uit Lelystad aan partijtop Den Haag: "Verbinding ontbreekt"

Een groep van ruim honderd VVD-politici uit heel Nederland heeft een brandbrief ondertekend die gericht is aan de partijtop in Den Haag. Het gemeenteraadslid Daniëlle van der Raad uit Lelystad heeft de brief opgesteld en onder anderen partijleider Mark Rutte heeft deze ontvangen. In de brief uiten de VVD-politici hun ontevredenheid over de verbinding tussen de top in Den Haag en de leden en kiezers. Dit is na de desastreus verlopen Provinciale Statenverkiezingen voor de VVD zichtbaar geworden.

Volgens Van der Raad ontbreekt het binnen de VVD aan verbinding tussen de partijtop en de rest van Nederland. "We krijgen topdown hapklare brokken voorgeschoteld die we mogen uitvoeren en ondergaan", schrijft ze in de brief. Van der Raad wil dat de partijtop lessen trekt uit de recente verkiezingsuitslag en daadwerkelijk veranderingen doorvoert. Ze vindt dat er binnen de partij weinig zelfreflectie is en dat de tijd van de 'grote redder' voorbij is. De 'grote redder' (Mark Rutte red,) is natuurlijk ver over zijn houdbaarheidsdatum heen.

De brandbrief is een teken dat er binnen de VVD onvrede heerst over de koers van de partij en de manier waarop deze wordt vormgegeven. Het is niet de eerste keer dat er kritiek klinkt op de partijtop. Zo uitte de groep Klassiek Liberaal binnen de VVD eerder al haar ongenoegen over de koers van de partij. Veel conservatief- en klassiek-liberalen hebben inmiddels al nieuw onderdak gevonden bij BBB, FVD of BVNL. Deze liberalen wilden een koerswijziging niet afwachten. En als we heel eerlijk zijn gaat dit waarschijnlijk ook niet gebeuren. De VVD is namelijk geïnfiltreerd door sociaal-liberalen die van oudsher bij D66 thuishoren en sociaal-democraten die zichzelf sociaal-liberaal noemen die eigenlijk bij de PvdA thuishoren.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is nog onduidelijk hoe de VVD-top zal reageren op de brandbrief. De partij heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen vanwege verschillende schandalen, waaronder de toeslagenaffaire. De afgelopen verkiezingen laten zien dat de kiezer de technocratische koers van de VVD spuugzat is. Deze brandbrief zet de verhoudingen binnen de partij verder op scherp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer