omtzigt

BREEK! Knettergekke nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt stapt al op: 'Kortste Haagse carriere ooit, helaas'

Politieksep 12 2023, 10:50
De nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt, Onno Aerden, is niet langer de nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt. De man die vanmorgen aan de slag ging voor de NSC-leider heeft namelijk "in goed overleg" met Omtzigt besloten... zijn functie per direct neer te leggen. Gelukkig maar. Want deze engnek hoort op geen enkele manier dan ook zo'n belangrijke positie te bekleden in de politiek, en zeker niet bij NSC.
Eerder vandaag berichtten wij dat de nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt een heel ranzig verleden heeft. Vanmorgen brak dan ook meteen een schandaal uit toen hij én Pieter aankondigde dat hij vandaag zou beginnen met zijn nieuwe job. Mensen keken naar naar Aerdens X-posts (voorheen Twitter) en konden alleen maar concluderen dat hij een extremistische D66'er is, en nog een engnek ook.
Zo noemde hij BBB een "gezwel" (oftewel: kanker) én een gevaar voor de democratie. En hij was nog lang niet klaar. Oh nee, hij heeft ook allerlei tweets waarin hij boeren keihard aanvalt en zelfs eist dat, als ze de euvele moed hebben te demonstreren, de staat hun boerenbedrijven moet afpakken
Nee, dat is geen grap. Dat is hoe extreem deze man is. En dan koos Omtzigt hem dus als zijn nieuwe woordvoerder.
Nou, we hebben goed nieuws. Meneertje koekenpeertje heeft namelijk met de witte vlag gezwaaid. Ja, hij heeft de handdoek in de ring gegooid, het bijltje ter aarde geworpen.
Dat laat hij zelf weten op X:
"In goed overzicht met Pieter Omtzigt zojuist besloten dat het beter is dat Nieuw Sociaal Contract een andere woordvoerder krijgt," schrijft Aerden. Vervolgens noemt hij deze faalactie terecht zelf de "kortste Haagse carriere ooit." Hij vindt dat dan "helaas" omdat hij zich er "zeer op verheugd" had, maar de rest van de mensheid is er natuurlijk alleen maar heel blij mee.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS heeft, samen met heel veel X-gebruikers natuurlijk, zeker een rol gespeeld in het einde van Aerdens carriere bij NSC. En daar zijn we trots op ook. Steun ons! Doneer aan DDS en zorg ervoor dat we dit soort politiek tuig nog veel vaker hard kunnen aanpakken!
Heel goed van Omtzigt dat hij deze man zo snel de laan heeft uitgestuurd. Maar we moeten ons wel afvragen hoe het in vredesnaam mogelijk is dat Aerden door de ballotagecommissie is gekomen. Wat is dit voor enorme faalactie? Hoe kun je zó slecht op de hoogte zijn van het Twittergebruik van de man die jouw partij naar buiten toe moet gaan vertegenwoordigen?
Vragen, vragen, vragen. Het zorgt er in ieder geval voor dat het vertrouwen in Omtzigt bepaald niet groter wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten