pieter omtzigt 9o1a6882

Schandaal! Nieuwe woordvoerder Pieter Omtzigt: "BBB is een gezwel dat de democratie van binnen uit kapot vreet"

Politieksep 12 2023, 9:00
Pieter Omtzigt heeft voor zijn nieuwe partij NSC een nieuwe woordvoerder aangenomen. Dat is vrij normaal. Wat niet normaal is, is dat deze man - Onno Aerden - de meest vreselijke dingen heeft gezegd over BBB, een partij waarmee Omtzigt zegt te sympathiseren. En dan zijn er nog uitspraken van deze man over FVD en Thierry Baudet, én zijn houding ten opzichte van de PVV: een partij die hij bij voorbaat al uitsluit. UPDATE: Onno Aerden is direct ontslagen door Omtzigt. Wat sneu zeg!
Er is veel kritiek op Omtzigt omdat hij weliswaar overkomt als een outsider, terwijl hij feitelijk een insider pur sang is. Dat zie je eerst en vooral aan zijn stemgedrag - pro-NAVO, pro-Oekraïneoorlog, pro-stikstof, pro-klimaat, pro-EU - maar óók aan het soort mensen dat hij om zich heen verzamelt nu hij voor zichzelf begonnen is. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en word GRATIS lid van onze dagelijkse DDS Nieuwsbrief. Alleen zo kun je ALTIJD op de hoogte blijven van het laatste échte rechtse nieuws!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Vandaag is er daadwerkelijk een schandaal uitgebroken. Omtzigt heeft namelijk een nieuwe woordvoerder aangesteld. Je kiest een woordvoerder op basis van zijn kunde in het verkopen van jouw denkbeelden... maar ook wil je dat die woordvoerder zich natuurlijk in die denkbeelden kan vinden. Het wordt wat moeilijk samenwerken als die woordvoerder op jouw ideeën spuugt.
Nou, wat dat betreft zegt Omtzigts keuze voor Aerden heel veel dingen over hem... en niets goeds. Aerden heeft in het verleden namelijk de meest vreselijke dingen gezegd op X (voorheen Twitter) over oppositiepartijen die de euvele moed hebben het leidende kartelpartij af en toe te bekritiseren.
De belangrijkste uitspraak die viraal gegaan is, is gevonden door Jan Dijkgraaf. In zijn dagelijkse 99 Woorden blogpost heeft Jan déze tweet boven water gehaald:
"BoerBurgerBeweging is een gezwel dat kwetsbaren democratie van binnen uit kapot vreet," aldus de man die vanaf nu het woordvoerderschap van Omtzigt op zich neemt. Sterker nog, die dat vandaag hele trots aankondigt op hetzelfde X waar hij zich in het verleden op vreselijke manieren heeft laten gaan:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

En er zijn meer van zulke tweets. Op 15 maart van dit jaar haalde hij ongekend felle wijze uit naar BBB én naar FVD: "BBB voegt zich in een traditie die begon met de LPF en via de PVV bij de FVD landde. Het recht: we verzamelen de onvrede, plakken er wat oneliners tegenaan en verkopen het als politiek. Zoals Sjerrie dus 4 jaar geleden deed. Heeft ie wat opgelost? Ja: zichzelf."
Oh ja, en hij heeft de PVV ook al bij voorbaat uitgesloten:
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Juist daarom is het van het grootste belang dat we open en eerlijk zijn over wie en wat Pieter Omtzigt écht is. Hij wordt neergezet als een outsider - maar is dat NIET. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Want alle inhoudelijke kritiek op Omtzigt wordt keihard afgestraft door het kartel. Doneer daarom aan DDS. Help ons de Waarheid te verkondigen!
Deze man is dus door Omtzigt zelf gekozen als zijn nieuwe woordvoerder. Want de ideeën van deze man staan blijkbaar dicht bij die van Omtzigt zelf... en ja, hij vindt het duidelijk ook helemaal prima dat zo'n woordvoerder op de meest vreselijke manieren over andere partijen en politici praat, waaronder woorden als 'kankergezwel', wat een heimelijke oproep is tot geweld.
Overigens probeert Aerden deze tweets nu blijkbaar te verwijderen. Maar dat is too little, too late. Omtzigt heeft gekozen voor een karteldier, een extreme hater van alle soorten van kritiek op het kartel. Wat een enge, nare man.
UPDATE
Caroline van der Plas heeft gereageerd op dit schandaal. Haar post op Tweet is... hilarisch.
"Veel succes," wenst zij Aerden toe. "Denk dat we even moeten praten."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten