de dagelijkse standaard dh 01168

Oeps! Chaos bij Partij voor de Dieren: lokale afdelingen EISEN opstappen bestuur

Politieksep 12 2023, 10:34
Bij de Partij voor de Dieren is het nu helemaal los aan het gaan. De linkse dierenknuffelaars komen namelijk massaal in verzet tegen het bestuur dat Esther Ouwehand wil dumpen als fractieleider/lijsttrekker. Maar het bestuur weigert vooralsnog een stap terug te doen.
PvdD-gemeenteraadslid Paul Blom laat op X (voorheen Twitter) weten dat hij pal achter Esther Ouwehand staat. En nee, daarin staat hij niet alleen. Hij heeft namelijk samen met andere lokale PvdD'ers een brief gestuurd en ondertekend... In die brief eisen ze dat het bestuur aftreedt.
"We vragen het bestuur terug te treden," legt Blom uit, "in het belang van de partij. Ik hoop dat we deze nare fase snel achter ons laten zodat we kunnen werken aan herstel, professionalisering en groei."
In de brief staat letterlijk: "Het bestuur heeft gekozen voor escalatie en daarmee onnodig de partij geschaad. Hierdoor hebben wij geen vertrouwen meer in dit bestuur. Wij hebben vertrouwen in Esther Ouwehand als lijsttrekker en partijleider."
De NOS heeft hier ook over bericht en voegt toe dat de lokale PvdD'ers óók eisen dat het bestuur vandaag voor 12:00 reageert op deze oproep. Doet het bestuur dat niet, dan kunnen ze dus acties (daden) verwachten.
De brief is getekend door 185 lokale PvdD'ers. Maar ze hebben dat wel op anonieme wijze gedaan. Waarom? Ach ja, best simpel natuurlijk. Omdat PvdD'ers - zeker de 'mannen' - in essentie laffe lammetjes zijn. Ze willen best opstaan voor Ouwehand, maar niet op zo'n manier dat dit henzelf de kop kan kosten. Blom wel, maar hij is daarin echt een uitzondering.
Maar goed, hij staat niet helemaal alleen. Robert Barker, van de PvdD in Den Haag, zegt: "We zijn allemaal geschrokken, mensen die ik spreek zijn boos en gefrustreerd. Ik hoop dat het bestuur de eer aan zichzelf houdt nu zoveel mensen dit tekenen."
Hilarisch genoeg komt het conflict omdat a) Ouwehand vindt dat het bestuur niet goed genoeg professionaliseert en b) omdat ze een direct conflict heeft gehad met een fractiegenoot. Dat zal niet Christine Teunissen zijn, want die staat achter haar. Maar er zijn ook wat lafhartigen daar die alleen maar gesteld hebben in reacties dat willen dat alles goed uitgezocht wordt, maar dat ze verder geen positie innemen. Het zal dus ongetwijfeld één van dat soort lui zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS weten we dat álle linkse partijen gestopt moeten worden, van D66 en GroenLinks/PvdA tot de Partij voor de Dieren. Want ja, tenminste de helft van al die XR-demonstranten zijn in de kern natuurlijk PvdD-gekkies. Maar daar hebben we jouw steun bij nodig, want links is groot én machtig. Help ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons knettergek links hard te bestrijden.
De timing voor deze klucht is voor de PvdD natuurlijk vre-se-lijk. Als je niet beter wist zou je zelfs bijna denken dat het een actie is van een GroenLinks-PvdA infiltrant, die denkt: 'PvdD wordt met 9 a 10 zetels in de peilingen veel te groot, als we de partij nou flink beschadigen dan kunnen misschien wel 5 zetels van die partij naar Verenigd Links gaan, zodat Timmermans misschien alsnog een gooi naar het premierschap kan doen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten