portraitfactorynl tweede kamer 80

Brokkenpiloot Rob Jetten minister van Financiën: bij ministerie van Klimaat ging hij financieel steeds de fout in

Politiekdec 28 2023, 16:00
Eigenlijk is het ronduit bizar. D66-leider Rob Jetten mag zich vanaf 8 januari tijdelijk minister van Financiën noemen. Hij wordt dan de opvolger van Sigrid Kaag, die voor de VN 'werk gaat doen in Gaza.' Leuk voor haar én voor hem. Alleen is het wel wat gek dat juist Jetten deze promotie krijgt. Meneer maakt namelijk al járen een puinhoop van de financiën op zijn huidige ministerie: Klimaat.
Meneertje Jetten is al meerdere keren op zijn vingers getikt, niet alleen door de Tweede Kamer, maar zelfs door de Algemene Rekenkamer. In januari van dit jaar bleek bijvoorbeeld dat het helemaal niet duidelijk was hoeveel het kabinet daadwerkelijk uitgaf aan klimaatregelen. De uitgaven lagen ergens tussen de 4 en 6,9 miljard op dat moment... maar waar het naartoe gaat en waar het vandaan komt? Niemand die het wist. Zeker Jetten niet.
"De overzichten van klimaatuitgaven verschillen per ministerie en er is geen duidelijke definitie van wat wel en wat niet onder klimaatbeleid en klimaatuitgaven valt, concludeert de Algemene Rekenkamer in een woensdag gepubliceerd onderzoek," berichtte Nu.nl toentertijd. Vervolgens citeerde de website onderzoekers die het volgende aan het parlement schreven: "Het gevolg is dat de Tweede Kamer geen consistent beeld krijgt van de klimaatuitgaven."
Toen De Algemene Rekenkamer Jetten op deze manier bekritiseerde beloofde hij in de Tweede Kamer beterschap. Hij zou ervoor gaan zorgen dat alle informatie goed bij elkaar komt, echt waar! Iedereen zou kunnen zien waar het geld op zijn departement aan wordt uitgegeven, om hoeveel het gaat, en hoe alles bekostigd wordt. Twijfel er niet aan! Robje zou het fixen.
Vervolgens bleek een half jaar later dat de aansluitingskosten voor windmolenparken op zee maar liefst 40 miljard euro hoger uitvallen dan eerst werd gezegd. 40 miljard euro; een enorm bedrag dat maar even opgehoest dient te worden door de hardwerkende belastingbetaler. Met dank aan Rob Jetten; een man die op geen enkele manier dan ook zelfs maar in de buurt van de schatkist zou mogen komen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met D66-mafketels als Rob Jetten. Deze man is een gevaar voor de schatkist. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe zodat we de komende tijd eerlijk kunnen berichten over de puinhopen die deze gek ongetwijfeld gaat veroorzaken op zijn nieuwe departement.
Die man wordt nu dus minister van Financiën. Demissionair, weliswaar. Tijdelijk. Tot het nieuwe kabinet er zit. Maar tóch. In die tijd - en wie weet hoe lang het duurt, het kan om vele maanden gaan, misschien wel (bijna) een jaar - kan hij héél veel schade aanrichten. En raad eens wie die puinhoop daarna mag opruimen? Juist, het nieuwe kabinet, hoogstwaarschijnlijk aangevoerd door Geert Wilders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten