halsemlach

Burgemeester Halsema onder een vergrootglas: 'Ze kookt, stookt en doucht al jaren op andermans kosten'

Politieksep 16 2022, 16:00
Nu steeds meer burgers financieel in het nauw worden gedreven door de inflatie en hoge energiekosten, zijn de ogen ineens op de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) gericht. Mevrouw stookt, kookt en doucht namelijk al jaren op kosten van de gemeente.
Oud-wethouder Geert Dales vindt dat Femke Halsema zelf de energierekening moet gaan betalen van haar vertrekken in de ambtswoning waar ze al jaren vertoeft. Het begrip 'salonsocialisme' is door dit feit namelijk weer springlevend.
Femke Halsema en haar partij, GroenLinks, zijn namelijk nogal van de duurzaamheid en het besparen van energie. Een minuutje korter douchen, de verwarming een graadje lager en zo redt Nederland het klimaat en de burger zijn portemonnee. Maar zelf kan Halsema verbruiken wat ze wil, want de rekening komt toch bij de Amsterdammer terecht, zo stelt Dales.
Halsema had ervoor kunnen kiezen om geen gebruik te maken van de regeling die dit mogelijk maakt. Dat heeft ze niet gedaan. Ook toen duidelijk werd dat er steeds meer Amsterdammers worden geconfronteerd met 'energie-armoede', bleef zij vasthouden aan die regeling.
Nu Dales de schijnwerpers heeft gericht op deze situatie, staat de burgemeester ineens open "voor een discussie over de toekomst van de ambtswoning", laat een woordvoerder aan De Telegraaf weten. Leuk, maar dat is toch iets wezenlijk anders dan de vraag waar het eigenlijk om gaat: moet de burgemeester nog wel gebruikmaken van zo'n (riante) regeling?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De geloofwaardigheid is Halsema echter al kwijt. Ze maakte gretig gebruik van die regeling, bleef dat al die jaren doen, en nu het eindelijk aan het licht komt staat ze 'open voor discussie'. Dat klinkt meer als iemand die hoopt dat dit wel overwaait, in plaats van iemand die deze morele 'fout' direct recht probeert te zetten. En zo zullen er waarschijnlijk meer mensen zijn die dat zo zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten