FaRQgi XgAMzkyq

Klachtenregen bij NPO over 'racisme-uitzending' Ongehoord Nederland

Binnenlandsep 16 2022, 15:00
De NPO, PvdA, GroenLinks en D66 zijn boos, héél boos. De publieke omroep Ongehoord Nederland heeft zich namelijk ernstig misdragen met hun 'racisme-uitzending', waardoor links progressief en deugend Nederland helemaal van de leg raakte.
Ongehoord Nederland (ON) zond een item uit over racisme. En dan niet het soort racisme zoals ze dat eenzijdig bij de rest van de NPO gewend zijn, maar anti-blank racisme.
Volgens de presentatoren van Ongehoord Nieuws is er een trend gaande van racisme vanuit zwarte mensen tegen blanken. En om dat kracht bij te zetten werd er een compilatie van filmpjes getoond waarin viel te zien hoe zwarte mensen blanken aanvielen. Context werd verder niet gegeven, meldt het AD. En om het nog erger te maken gebruikte presentatrice Raisa Blommestijn het woord 'neger'. Nou, dan ben je áf in Nederland!
Nou is het natuurlijk absoluut niet handig om zulke filmpjes zonder context te tonen en vervolgens de hele boel te wijten aan 'anti-blank racisme'. Het motief van de daders, als dat er al was, laat zich nu namelijk raden.
De keerzijde van die discussie is echter dat 'deugend Nederland' zich maar wat graag laat aanpraten dat er racisme en discriminatie plaatsvindt vanuit de blanke bevolking tegen (gekleurde) minderheden. Om de haverklap komt er wel een onderzoek over de verschrikkelijke toename van het aantal gevallen van discriminatie in ons land. Kijk je voorbij de titel van het artikel, dan zie je al snel dat het puur om meldingen van racisme of discriminatie gaat, wat natuurlijk iets anders is dan een daadwerkelijk racistische daad.
Hetzelfde kon je zien bij het interne gekrakeel van de Amsterdamse BIJ1-fractie. Daar werd een zwarte vrouw door het landelijk bestuur buiten spel gezet en prompt zou er binnen de partij sprake zijn van 'afrofobie' en misogynoir (haat tegen zwarte vrouwen, red.) gedrag. Beetje vreemd dat zo'n vorm van racisme bij een partij als BIJ1 speelt, niet?
Maar voor de NPO, PvdA, GroenLinks en D66 maakt dat allemaal niet uit. ON heeft contextloze beelden gedeeld van gekleurde mensen die blanken aanvallen en daarmee hitsen ze Nederlanders tegen elkaar op. Klaar, einde discussie. Dat ze zelf actief het verhaal blijven vertellen dat alleen blanke Nederlanders minderheden discrimineren en racistisch bejegenen, is natuurlijk héél iets anders.
En dat Raisa Blommestijn nu aan de schandpaal wordt genageld vanwege het gebruik van het woord 'neger', is ook weer zo hypocriet als maar zijn kan. Bedrijven en media proberen het woord op alle manieren uit te bannen, behalve natuurlijk als een rapper het woord zelf gebruikt. Dan is het ineens gewoon toegestaan en 'hoort het erbij', hoewel het dan alsnog als scheldwoord wordt gebruikt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dus of ON hier daadwerkelijk fout heeft gehandeld en over de schreef is gegaan, ja, dat zou kunnen. Belangrijker (en leuker) is het feit dat ze de hypocrisie van links en deugend Nederland compleet bloot hebben gelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten