1500x500 1

BVNL start petitie tegen mogelijk EU-verbod op X

Politieksep 28 2023, 10:00
Belang van Nederland (BVNL) heeft een petitie in het leven geroepen als reactie op uitspraken van de EU waarin beweerd wordt dat X, het platform dat eerder bekend stond als Twitter, een belangrijke bron van desinformatie zou zijn. De partij roept op tot het beschermen van de digitale vrijheden van gebruikers en verzet zich tegen eventuele plannen van de EU om dergelijke platforms te reguleren of zelfs te verbieden.
BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga verwoordde de kern van de boodschap krachtig: "Als er al iets moet worden verboden, dan is het de steeds toenemende inmenging van Brussel in onze digitale vrijheden." Hij benadrukte dat de vrijheid van meningsuiting een fundamenteel recht is dat gekoesterd moet worden en waarschuwt voor de gevaarlijke weg van censuur en beperking van internetvrijheden.
"Het is zorgwekkend om te zien hoe gemakkelijk men in Brussel het label 'desinformatie' op een platform als X plakt", voegt Van Haga toe. Daarom start BVNL deze petitie en vragen zij alle Nederlanders om deze te ondertekenen en een duidelijk signaal af te geven tegen deze mogelijke inperking van onze digitale rechten.
De petitie "Stop EU-censuur tegen X" is online gezet en roept burgers op om zich uit te spreken tegen elke vorm van censuur en regulering van online platforms door de EU. Geïnteresseerden kunnen de petitie ondertekenen via de officiële website van BVNL.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Met de lancering van deze petitie zet BVNL zich neer als een fervent verdediger van digitale rechten en vrijheden in Nederland, en geeft daarmee een duidelijk signaal af over de richting waarin de partij de toekomst van digitale communicatie in de EU ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten