shutterstock 2275924421

Caroline van der Plas veegt idiote GroenLinks-motie van tafel: "puur voor de bühne. Wij gaan dit al doen!"

Politiekjun 26, 17:00
Het politieke toneelstukje dat linkse partijen de komende kabinetsperiode gaan opvoeren met nietszeggende moties en vervolgens hard roepen "zie je nou wel! BBB is er helemaal niet voor de boeren" is – nog voor de officiële beëdiging van het nieuwe kabinet – al volop begonnen.
GroenLinks/PvdA-Kamerlid Laura Bromet blaast op X/Twitter weer hoog van de toren met een motie die niet gesteund wordt door de nieuwe coalitiepartijen. Bromet had een motie ingediend die oproept om garant te staan voor "langjarige contracten van minimaal twaalf jaar om boeren die deelnemen aan het ANLb financiële zekerheid te bieden". Het Kamerlid meldt zich uiteraard direct op X om aan te geven dat dit nu geen doorgang krijgt dankzij de nieuwe coalitiepartijen. Bromet schrijft: "Verworpen. Sorry boeren, de nieuwe coalitie van VVD, NSC, BBB en PVV was tegen. (ANLb is agrarisch natuurbeheer)"
BBB-leider Caroline van der Plas prikt al vrij gemakkelijk door deze valse tweet heen en laat weten dat de coalitie wel degelijk van alles doet voor de boeren. Van der Plas schrijft: "Coalitie heeft 500 miljoen per jaar gereserveerd voor agrarisch natuurbeheer. De motie van Bromet was dus puur voor de bühne. Wij gaan dit al doen. En boeren weten dat maar al te goed."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Dit soort treurige politieke spelletjes van de linkse partijen zullen de komende maanden nog wel vaker de kop opsteken. Gelukkig staat Van der Plas er inmiddels om bekend duidelijk en transparant te communiceren over de keuzes die ze maken, waardoor de kans groot is dat linkse politici met figuren als Bromet, Jetten, Klaver en natuurlijk klimaatpaus Frans Timmermans voorop al snel tegen een muur aan lopen met hun nietszeggende politieke verwijten. We gaan leuke debatten tegemoet!

Coalitie heeft 500 miljoen per jaar gereserveerd voor agrarisch natuurbeheer. De motie Bromet was dus puur voor de bühne. Wij gaan dit al doen. En boeren weten dat maar al te goed

Laura Bromet 🍀🕊
Laura Bromet 🍀🕊
@LauraBromet

Verworpen. Sorry boeren, de nieuwe coalitie van vvd, nsc, bbb en pvv was tegen. (ANLb is agrarisch natuurbeheer)

Image
1.4K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten