image001 14

Centraal Planbureau waarschuwt nieuw kabinet: 'Breng financiën beter op orde!'

Politiekfeb 22 , 18:00
De waarschuwing van het Centraal Planbureau (CPB) aan de formatietafel klinkt als een noodklok in de oren van iedereen die het financiële welzijn van ons land serieus neemt. De boodschap is glashelder: "Financiën beter op orde brengen". Dit is geen suggestie, maar een dringende oproep aan de nieuwe regering om het roer om te gooien en de begroting weer op het rechte pad te krijgen. De spendeerdrift van vooral het huidige demissionaire kabinet heeft ons op een gevaarlijke koers richting financiële afgrond gebracht, met een begrotingstekort dat de komende jaren oploopt tot ver boven de door Brussel toegestane grens.
De nieuwste cijfers van het CPB leggen de harde realiteit bloot: tientallen miljarden zijn er de afgelopen jaren uitgegeven om uit de coronacrisis te komen en politieke verschillen te overbruggen. Deze uitgaven hebben een zware hypotheek gelegd op onze toekomst. Met een begrotingstekort dat naar verwachting zal oplopen tot 4,6 procent in 2032, ruim boven de Europese norm van 3 procent, is het duidelijk dat de tijd van onbezonnen uitgeven voorbij moet zijn.
Het CPB houdt zich op de vlakte over hoe we dit probleem moeten aanpakken: bezuinigen of de lasten verhogen. Maar één ding is zeker, de oorzaak ligt bij de enorme overheidsuitgaven die alleen maar toenemen door hogere kosten voor sociale zekerheid, zorg, en defensie. Tel daarbij op de stijgende rente, waardoor lenen steeds duurder wordt, en je hebt het perfecte recept voor een financiële ramp.
De hoogtijdagen van "gratis geld" door lage rente zijn voorbij. Het wordt tijd dat de overheid inziet dat verantwoordelijkheid nemen betekent: keuzes maken. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt en investeren in de toekomst van Nederland, in plaats van de toekomst te belasten met schulden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS bestaat om zich met hand en tand te verzetten tegen het knettergekke nepnieuws en de gestoorde propaganda van de mainstream media. Vind jij het belangrijk dat we dat doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te verkondigen over ALLE 'gevoelige' onderwerpen, en dus ook over Rusland.
De CPB-waarschuwing moet een wake-up call zijn voor de nieuwe regering. Bezuinigingen en/of lastenverzwaringen zijn onvermijdelijk. Het is tijd voor heldere keuzes en dappere besluiten om onze financiën weer duurzaam op orde te krijgen. De toekomst van Nederland staat op het spel, en alleen met een solide financieel beleid kunnen we die veiligstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten