schermafbeelding 2023 12 22 100427

GroenLinks-PvdA's Stultiens theatrale tranendal: Hypocriete houding over het niet doorberekenen van coalitieakkoord

Politiekdec 22 2023, 11:00
In een nieuw hoofdstuk van linkse hypocrisie, zien we GroenLinks-PvdA Tweede Kamerlid Luc Stultiens een tranendal opzetten omdat de beoogde coalitie tegen zijn motie stemt om het aanstaande coalitieakkoord door te laten rekenen door het CPB en PBL. Alsof het linkse kamp ooit heeft uitgeblonken in transparantie en realisme in hun eigen beleidsvoorstellen! Dit is niets anders dan een staaltje van politiek theater, een hypocriete vertoning die kenmerkend is voor de neoliberale linkse partijen.
Stultiens klaagt op X dat de VVD, Nieuw Sociaal Contract, PVV en de BoerBurgerBeweging 'geen inzichten willen geven in de gevolgen van hun plannen voor armoede, klimaat en overheidsfinanciën'. Klinkt nobel, maar laten we even terug in de tijd gaan. Wanneer hebben linkse partijen zich ooit werkelijk druk gemaakt over de concrete impact van hun groene dromen en sociale experimenten? Hun beleid heeft keer op keer laten zien dat de echte gevolgen voor de gewone burger en de economie van ondergeschikt belang zijn.
De werkelijkheid is dat de linkse partijen, waaronder GroenLinks en PvdA, vaak genoeg hun eigen regeerakkoorden en beleidsvoorstellen niet laten doorrekenen, of de resultaten ervan negeren als ze niet in hun straatje passen. Hun bezorgdheid over de doorrekening van het coalitieakkoord is niets meer dan een politiek spel, een poging om de coalitie in een kwaad daglicht te stellen terwijl ze zelf achter de schermen vergelijkbare tactieken hanteren.
Dit gejammer van Stultiens is dus niets anders dan krokodillentranen, een doorzichtige poging om politieke punten te scoren. Het is kenmerkend voor de manier waarop links te werk gaat: veel lawaai maken over transparantie en verantwoordelijkheid, maar als puntje bij paaltje komt, zijn ze zelf niet bereid om hun eigen beleid aan dezelfde maatstaven te onderwerpen.
De Nederlandse burger is niet gek. Ze zien door deze goedkope politieke trucs heen. Het wordt tijd dat de linkse partijen ophouden met dit hypocriete spel en zich gaan richten op wat echt belangrijk is voor het land, in plaats van zich te verliezen in politiek theater en nutteloze symboliek. Nederland verdient beter dan deze theatrale tranendalen van de linkse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten