D66-hypocriet Paternotte geeft Wilders schuld van minder persvrijheid: 'Hij draagt daar aan bij!'

D66-hypocriet Paternotte geeft Wilders schuld van minder persvrijheid: 'Hij draagt daar aan bij!'

De persvrijheid is het afgelopen jaar flink afgenomen in Nederland. Hoewel dat voor een groot deel komt door wangedrag van de staat draait D66'er Jan Paternotte het zo dat het opeens de schuld is van Geert Wilders. Walgelijk!

Dat ze bij D66 hypocriet tot op het bot zijn wisten we al langer. Maar Tweede Kamerlid Jan Paternotte maakt het nu wel heel bont. Als reactie op het nieuws dat Nederland diep gevallen is op de lijst met landen met de meeste persvrijheid stelt hij namelijk dat dit eigenlijk de schuld is van Geert Wilders. Kijk maar:

Jan Dijkgraaf pakt Paternotte aan

Dit is natuurlijk je reinste onzin. Oké, ja, onderzoekers zeggen ook dat dit soort uitspraken voor wat problemen zorgen, maar de Nederlandse Vereniging van Journalisten legt op haar website heel duidelijk uit dat het grootste probleem bestaat uit wangedrag vanuit de overheid. De NVJ citeert daarbij Journalisten Zonder Grenzen (RSF). "De overheid biedt al jaren niet meer de wettelijk vereiste toegang tot officiële documentatie. In de meeste gevallen kwam de door journalisten gevraagde documentatie te laat, was onjuist of onvolledig," staat daar te lezen.

Marcel Gelauff, voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren, denkt daar net zo over. "Beleidsmakers worden afgeschermd door legers voorlichters, primeurs worden kapot gemaakt en er wordt gelogen," zei hij. "Dat doet iets met informatievoorziening naar het publiek"

Opiniemaker Jan Dijkgraaf pakt Paternotte dan ook hard aan vanwege deze opzichtige verdraaiingen. "Want waarom is Nederland afgelopen jaar zo gigantisch gekelderd op die lijst?" vraagt Dijkgraaf. "Los van een christengekkie met een fakkel hier en wat scheldende wappies daar? Vooral de schuld van het VVD/D66/CDA/CU-kabinet. Een kabinet dat compleet schijt heeft."

En ja, een kabinet waar D66 deel van uitmaakt. Zoals Dijkgraaf het verwoordt tegen Paternotte: "De overheid, beste Jan, dat ben jij."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Zoals altijd speelt Paternotte dus gewoon politieke spelletjes. Deze man is is werkelijk een politiek dier. De waarheid doet er niet toe, feiten zijn irrelevant. Het gaat alleen maar om de vraag: hoe kan D66 scoren en hoe kan die partij tegenstanders zwart maken? Hem Machiavelliaans noemen is een belediging aan het adres van de Italiaanse denker. Paternotte las De Heerser en dacht: wat een watje!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties