NPO geeft toe: 'Leerlingen geloven niet dat 6 miljoen joden vermoord zijn in de holocaust'

NPO geeft toe: 'Leerlingen geloven niet dat 6 miljoen joden vermoord zijn in de holocaust'

Bij de NPO geeft Kai Pattipilohy van Diversion NL toe dat er heel veel leerlingen zijn in Nederland die niet geloven dat de holocaust gebeurd is. Zij geloven dat de beelden uit concentratiekampen gephotoshopt zijn, en dat die vervolgens gebruikt worden door Israël om sympathie op te wekken.

Het is vandaag 4 mei. Dat betekent dat we al die mensen herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. En ja, dat waren er nogal wat. Meerdere 'groepen' (want zo dachten de nazi's: in groepen) moesten het ontgelden. Joden, zigeuners, homo's, en ga zo maar door.

Natuurlijk was de nummer één slachtoffergroep: de joden. Van jong tot oud. Allemaal werden ze gedehumaniseerd. Eerst werden ze vervolgd en uitgesloten van het sociaal-maatschappelijk leven. Daarna werden ze geïsoleerd. En vervolgens werden ze naar concentratiekampen gebracht, waar ze ofwel meteen vermoord werden, dan wel eerst gedwongen werden om zich kapot te werken, waarna ze er alsnog aan moesten geloven.

Vrouwen. Kinderen. Bejaarden. Mannen. Geen enkele jood werd uitgezonderd. De hele bevolkingsgroep werd weggevaagd - dat was tenminste de bedoeling van de nazi's.

"Leerlingen geloven de holocaust niet"

Bij de NPO Radio kwam Kai Pattipilohy nu langs om te vertellen over hoe er op scholen gesproken wordt over dit vreselijke hoofdstuk in de menselijke geschiedenis. En ja, toen zei ze wel iets heel interessants. Want ze zegt gesproken te hebben met leerlingen die heel kampjes vertellen dat ze "natuurlijk" in hun "proefwerk" opschrijven dat "zes miljoen joden" vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dat ze dat eigenlijk "niet geloven."

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Welkom in het Nederland van 4 mei, 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties