portraitfactorynl tweede kamer 80

D66-leider Rob Jetten: Financiële puinhoop geen excuus om formatiegesprekken te staken

Politiekfeb 07, 11:00
Niks aan de hand, mensen: gewoon doorlopen! Dat u het niet waagt D66 de schuld te geven van alle problemen met de schatkist, want volgens D66-voorman Rob Jetten is dat "geen reden om geen nieuwe regering te vormen". Jetten reageert op het besluit van NSC van Pieter Omtzigt om voorlopig te stoppen met de formatiegesprekken. De oorzaak was recent verkregen informatie over de zorgwekkende financiële toestand van de overheid.
"Elk kabinet krijgt vroeg of laat te maken met financiële uitdagingen. Dat kan toch geen reden zijn om geen nieuwe regering te vormen? Nederlanders verwachten van politici dat ze problemen oplossen. Niet dat ze weglopen als het een beetje moeilijk wordt," aldus Jetten.
Ondertussen zitten we met een demissionair kabinet dat er structureel een puinhoop van maakt en wie loopt er nou weg om de wereld te gaan redden? Juist, D66-minister van financiën Sigrid Kaag. Over weglopen kan de D66-leider misschien maar beter even zijn mond houden. Is het al duidelijk waar onze voormalig minister van Volksgezondheid zich schuilhoudt? Had de beste man niet een belangrijke nieuwe functie waar hij met de windvaan naartoe moest, waarbij hij met de noorderzon vertrok zonder ook nog maar iets van zich te laten horen?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Nee, Jetten heeft gewoon profileringsdrang; hij weet ook wel dat los van een beetje blaffen D66 momenteel compleet is uitgespeeld. De nachtmerrie van Sigrid Kaag, een PVV met 50 zetels in de peilingen, is werkelijkheid geworden, en het ziet er voorlopig niet naar uit dat die zetelaantallen drastisch zullen verminderen, zeker nu het gedraai van Omtzigt ook weer kiezers in de armen van partijen als de PVV en BBB jaagt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten