lisa van ginneken d66

D66-transkamerlid Lisa van Ginneken stopt met Twitter: 'Het is daar een giftige mix, we moeten social media reguleren!'

Politieknov 17 2022, 12:00
Lisa van Ginneken - Tweede Kamerlid voor D66 - laat weten op Twitter dat ze ophoudt met Twitter. Want Van Ginneken vindt Twitter veel te negatief. En daar kan ze helemaal niet tegen. Overigens roept ze tussen neus en lippen ook snel op om Twitter te reguleren. Want mevrouw kan niet tegen kritiek... en dus moet de vrijheid van iedereen ingeperkt worden. Da's logisch. Toch?
"Toen ik twee jaar geleden als politica op Twitter ging, hoopte ik dat het een plek zou zijn om in gesprek te zijn met mensen. Noem mij naïef, maar ik hoopte mijn rol als volksvertegenwoordiger beter te kunnen vervullen door zo met mensen in contact te komen en te blijven. Maar het bleek al snel een plek van haat. Die haat richt zich op alles en iedereen, en bij mij in het bijzonder op mijn transgender-zijn," aldus een mekkerende Van Ginneken.
Vervolgens klaagt Van Ginneken dat Twitter geen plek is waar mensen "nieuwsgierig naar elkaar zijn." Nee, dat zijn we inderdaad niet, Lisa. En zeker niet wat betreft die LHBTI-gekte. En, gaat ze verder, je kunt er niet eens een "goed gesprek" hebben. Joh. Echt niet? Jeetje. Dat komt als een totale verrassing! En ja, natuurlijk heeft alleen Van Ginneken daar last van omdat Van Ginneken 'transvrouw' is. Niet-transmensen, daarentegen, worden altijd op een bijzonder liefdevolle manier behandeld op Twitter. Geen gescheld, gevloek, getrol. Nooit!
Hoe dan ook, vervolgens beweert Van Ginneken dat Twitter als "verdienmodel" polarisering en haat heeft. Als rasechte D66'er vindt ze dat natuurlijk vreselijk. Want zoals we allemaal weten is D66 de partij van de Liefde. Jaja, die nepdemocraten hebben tolerantie en empathie voor een ieder. Ze zijn echt geweldig tolerant. Behalve natuurlijk als je een andere mening hebt dan zij. Dan willen ze dat je de mond gesnoerd wordt, en dat je politieke partij verboden wordt. Maar dat geheel terzijde.
Al met al concludeert Van Ginneken dus dat het voorlopig einde oefening is voor zichzelf. Geen Twitter meer. Daarna vraagt de D66'er hilarisch genoeg aan Twitter-gebruikers op Twitter of zij wél actief blijven en zo ja waarom... maar dat doet Van Ginneken pas na tussen neus en lippen gezegd te hebben dat social media natuurlijk "gereguleerd" moeten worden. Want als er een plek is waar mensen zeggen waar jij je door beledigd voelt, nou, dan moet daar heel snel iets aan gebeuren.
En dat zegt eigenlijk alles over Van Ginneken, D66, en over de moderne houding van al die Wokers. Vroeger werd ons geleerd: "Een ander kan jou alleen beledigen als jij die ander daartoe in staat stelt. Dus dat jij diegene macht over jezelf geeft. Dat jij de mening van die ander belangrijk vindt. Er werd dus gezegd dat je jezelf moest versterken; dat je zelfbeeld afhankelijk moest zijn van - niet schrikken! - jezelf. Niet van een ander - zeker niet van een vreemde die er mogelijk plezier van heeft om negatief over anderen te praten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Tegenwoordig doen we het precies andersom. Nu zijn we opeens zogenaamd willoos overgeleverd aan de uitspraken en dader van anderen. "Je bent alleen een slachtoffer als je dat zélf laat gebeuren" is veranderd in: "Je bent een slachtoffer als iemand iets doet wat jij niet leuk vindt, dat is heel erg, en daarom moet alles verboden worden waar jij aanstoot aan neemt."
Vervolgens komt Van Ginneken in een paar tweets met "reacties" van trollen om aan te tonen hoe vreselijk het allemaal is. Ongetwijfeld in een poging om medelijden op te wekken. PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken gaat daar heel blij in mee.
Een volwassen, ontwikkeld mens weet dat dit wanstaltig is. Ja, het zijn trollen. Dus? Dat jij daar wakker van ligt is jouw probleem
Overigens is Van Ginneken het D66-Kamerlid dat 'X' mogelijk wil maken in het paspoort. En dat voor de transwet propagandeert; een transwet die, aldus Gideon van Meijeren terecht, "normaal maakt wat niet normaal is." 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten