D66'er Jan Paternotte viert Rutte-dag: 'Langstzittende premier ooit van Nederland!'

D66'er Jan Paternotte viert Rutte-dag: 'Langstzittende premier ooit van Nederland!'

Politiekaug 02, 11:14
Dit noemen we dus met tot schouder erin gaan: D66-Tweede Kamerlid (en fractievoorzitter) Jan Paternotte vergelijkt de 'prestatie' van Mark Rutte dat hij vanaf vandaag de langstzittende premier ooit is met de overwinning van Hannibal meer dan 2.000 jaar terug op de Romeinen. Wat een zot.
"2 augustus. Wat een dag," schrijft Paternotte op Twitter. "216 voor Christus: Hannibal en z'n olifanten versloegen de Romeinen in de slag bij Cannae. 1961: eerste optreden Beatles in de Liverpoolse Cavern Club."
Ja, ja, twee mooie 2 augustus dagen. Maar de laatste mooie 2 augustus komt nog.
"2022: Mark Rutte wordt langstzittende premier van Nederland."
Ongelooflijk.
Hij sluit zijn tweet af met "alle betrokkenen gefeliciteerd!"
Opiniemaker Jan Dijkgraaf moet hier ongeveer van kotsen. "Tot de schouder erin," noemt hij de wanstaltige tweet van Paternotte. En dat is eigenlijk nog veel te lief ook.
Diezelfde Jan Dijkgraaf heeft speciaal voor vandaag een briefje aan Rutte geschreven over zijn 'prestatie.' Zoals we onderhand gewend zijn van Dijkgraaf gaat hij flink los. 
"U bent de langst zittende premier van Nederland," schrijft Dijkgraaf. "Maar ik kan het niet. Ik doe het niet. Want als ik me ten diepste realiseer welke invloed u op mij persoonlijk heeft gehad, word ik alleen maar heel verdrietig."
"Ik vraag me namelijk regelmatig af: zou ik, als ik nú voor de keuze stond, in Nederland nog kinderen op de wereld durven zetten?" gaat hij verder. "Zou ik ze dat aandoen? Zou ik ze u aandoen? Het antwoord is: ik weet het echt niet."
"U heeft de inwoners van dit land met uw beleid én uw mentaliteit zoveel leed bezorgd, dat ik niet meer onbevangen 'Ja' zou zeggen. Duidelijker dan dit kan ik niet maken wat ik van u vind."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Inderdaad. Duidelijker dan dat wordt het niet. En dat die idioot van een Paternotte zo weinig begrip heeft voor de gevoelens van gewone mensen - dat blijkt wel uit die achterlijke tweet van hem - is zo mogelijk nóg pijnlijker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten