Filmpje! Geert Wilders fileert D66-huichelaar Jan Paternotte: 'Inflatie rees al de pan uit voor de oorlog!'

Politiekjun 16 2022, 16:02
Het was schitterend om te zien gisteren bij het debat over de Voorjaarsnota: PVV-leider Geert Wilders fileerde Jan Paternotte van D66 totaal. Hij liet werkelijk geen spaan heel van de nepdemocraat die oreerde dat a) de inflatie komt door de oorlog in Oekraïne en b) dat Wilders Poetins beste maatje in Nederland is.
Tijdens het debat over de Voorjaarsnota dacht D66-fractieleider Jan Paternotte dat hij Geert Wilders even kon aanpakken. Dat was een misrekening. Want toen Paternotte naar de microfoon kwam en Wilders bekritiseerde omdat die niet zou willen "toegeven" dat de torenhoge inflatie "door de oorlog van Poetin komt" sloeg Wilders terug. En hard ook.
Zoals Wilders uitlegde was die inflatie namelijk al enorm hoog voor de oorlog. En ook voor de oorlog werd al gewaarschuwd door experts dat de inflatie nog veel hoger zou worden. Dit vanwege het beleid van de ECB én door de enorme economische schade die is toegebracht aan ons land door het rampzalige coronabeleid van het kabinet. En dan hebben we het nog niet eens gehad door de bewuste keuze van het kabinet om de energieprijzen nagenoeg onbetaalbaar te maken uit naam van stikstofbestrijding.
De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is, zei Wilders dan ook, niets meer of minder dan "een gelegenheidsargument," een excuus dat gebruikt wordt door het partijkartel om het eigen falen te verbergen.
Daarop gooide Paternotte het over een andere boeg. Opeens was het dat Wilders "de grootste vriend van Poetin" in het Nederlandse parlement is (apart, een paar weken geleden werd Thierry Baudet daar nog van beschuldigd). Die gek van een Paternotte dwong Wilders zelfs om antwoord te geven op de vraag of hij nu in het parlement zit om Poetin te dienen óf de Nederlander.
Let wel, dit is dus van hetzelfde volk dat vervolgens boos wordt als Wilders Sophie Hermans de tassendrager van Rutte noemt. Ongelooflijk.
"Ik sta hier om op te komen voor de Nederlandse burger die het niet meer trekt," antwoordde Wilders op die lafhartige aanval. "Die het niet meer trekt omdat D66 totaal de verkeerde kant op gaat. U maakt de economie kapot. U maakt met uw stikstofbeleid de boeren kapot. U zet de grenzen wagenwijd open zodat we in Nederland overstroomd worden met asielzoekers. Dat kost bakken met geld. Dat kost miljarden per jaar! Allemaal geld dat we hadden kúnnen besteden aan die Nederlander. Aan die boeren. Aan die mensen die nu die rekening niet kunnen betalen. Aan die 93-jarige man die nu zijn medicijn niet kan afrekenen bij de apotheker."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo. Die kan Paternotte in zijn zak steken. Dahaag, D66-menneke.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten