De Grote Wisseltruc! FVD wisselt Freek Jansen voor Pepijn van Houwelingen: 'De coronacommissie komt eraan'

Politiekjan 02 , 9:24
Forum voor Democratie blijkt voor de zoveelste keer eerder een beweging van, voor en door vrienden en gelijkgestemden te zijn, dan een koude politieke partij van ambitieuze psychopaten die over lijken gaan - wat helaas wel het geval is bij de andere partijen. Kamerlid Freek Jansen heeft namelijk afgesproken met Pepijn van Houwelingen dat hij, Jansen, tot de zomer even uit de Kamer gaat. De reden? Van Houwelingen vervangt hem dan en kan dan plaatsnemen in de parlementaire enquete corona. Ongelooflijk slim.
De FVD'ers maakten dit nieuws gisteravond bekend bij Forum Inside, de internet tv-show van FVD. De uitleg is dat Van Houwelingen gespecialiseerd is in corona - en de manier waarop het kabinet Rutte daarmee is omgegaan. Als Van Houwelingen nu een half jaar plaatsneemt in de Kamer kan hij de parlementaire enquete corona helpen voorbereiden. Vervolgens kan hij de Kamer weer uit, wetende dat de voorbereidingen dusdanig goed zijn dat kabinetsleden en anderen die wanstaltige dingen hebben gedaan daarvoor verantwoordelijk gehouden kunnen en zullen worden.
Voor Jansen is de wissel alles behalve een straf. "Wat veel mensen niet weten," zei Baudet, "is dat Freek achter de schermen altijd heel veel werk doet." Zo helpt hij ándere Kamerleden met het doen van onderzoek en is hij een belangrijke schakel in de FVD-organisatie.
"Hij gaat de komende tijd door met dat werk," aldus Baudet, maar dan met een focus op het organisatie-deel van FVD. FVD heeft bijvoorbeeld een app die gedownload kan worden door FVD'ers. Als ze dan iets willen - van uit eten gaan tot het maken van hun fiets tot het huren van een auto en ga zo maar door - dan kunnen ze intypen wat ze nodig hebben en zie, vervolgens zien ze allerlei keuzemogelijkheden van bedrijven die net als zij FVD'er zijn.
Dit is slechts één van de projecten waar Jansen aan gewerkt heeft en die de partij het komende halfjaar nog veel meer wil uitwerken. Jansen moet de FVD achterban nóg meer veranderen in een alternatieve zuil; een zuil van mensen die het hele leven met elkaar kunnen doen.
Je ziet dit soort tijdelijke wisselingen niet vaak in de politiek. Ja, soms vallen Kamerleden tijdelijk uit wegens ziekte of zwangerschap. Maar FVD doet het echt om strategische en politiek inhoudelijke redenen. De parlementaire enquete corona is Van Houwelingens ding. Jansen is heel belangrijk in de organisatie. En dus past de partij deze tijdelijke wissel toe - net zoals ze in bijvoorbeeld de NBA doen (voor sportfans).
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS houden we het partijkartel elke dag weer een spiegel voor. Wij accepteren het niet dat ze ons land in een richting sleuren die onacceptabel is - en we eisen dat zij die verantwoordelijk zijn voor wanbeleid daarvoor ook verantwoordelijk gehouden worden. Steun jij ons daarin? Doneer dan aan DDS via BackMe en help ons die gekken aan te pakken.
Slim! Want op deze manier zit de sterkste man op het juiste onderwerp op het juiste moment op de plek waar hij het nuttigst is.
2024 belooft op deze manier een héél interessant jaar te worden. We horen altijd dat het heel slecht gaat, maar dat is dééls flauwekul. Onze kant - wij van rechts - zijn echt bezig om onszelf en ons land klaar te stomen voor een heel mooie tijd. FVD gaat daarin voorop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten