Epische speech Thierry Baudet: 'Als je een beschaving wilt vernietigen moet je precies doen wat Rutte IV doet'

Politiekjul 06 2022, 00:54
In de Tweede Kamer gaf Thierry Baudet gisteren een speech waarin hij uitlegt dat álles wat het partijkartel de afgelopen decennia gedaan heeft als effect heeft dat onze beschaving vernietigd wordt. Massa-immigratie, boeren die kapot worden gemaakt, architectuur die er duidelijk op gericht is mensen zielloos te maken... álles. Alles is wat je moet doen als je een beschaving van binnenuit wilt weg wilt blazen.
"Als je een grote beschaving te gronde wilt richten, dan zou je een lijstje kunnen opstellen van dingen die je dan moet doen. Massale immigratie, bijvoorbeeld. Onteigening van de boeren zodat de voedselvoorziening in gevaar komt. Energieprijzen onbetaalbaar maken. Geschiedenis herschrijven. Door homopropaganda en emancipatie, feminisme, abortuspropaganda familiestructuren stukmaken," aldus FVD-leider Thierry Baudet tegen zijn ambtsgenoten in de Tweede Kamer.
"Moderne kunst en moderne architectuur om de ziel van de mensen te verstoren. Transnationale verbanden zodat je de democratie stukmaakt. Eigenlijk moet je zo ongeveer precies doen wat de mensen van het kartel al decennia doen in onze landen. Het is eigenlijk een perfecte handleiding voor het kapotmaken van een grote beschaving - de grootste beschaving die de wereld ooit gezien heeft."
"Het doet me elke dag zo ontzettend veel verdriet om te zien dat het gebeurt; dat [het] elke dag een beetje verder kapotgemaakt wordt; dat onze wereld elke dag een beetje verder tegen de grond gewerkt wordt," ging Baudet verder. "Je leest erover bij de decadentie van de Romeinen bij Montesquieu. Je leest erover Tomasi di Lampedusa, zoals clowntje Klaver net probeerde te citeren. Je leest erover bij Gibbonbij Spengler."
"Je ziet het gebeuren," sloot Baudet zijn overduidelijk vanuit het hart komende toespraak af. "Maar het lukt je niet om de gehypnotiseerde meute ervan te doordringen. Het lukt je niet om dat tegen deze mensen te zeggen. Ze gaan maar door met die destructie. Ik doe wat ik kan om het te stoppen... maar het lukt me waarschijnlijk niet. En dat breekt mijn hart."

D66'er gaat nat

Toen de speech klaar was kwam D66'er Steven van Weyenberg naar voren om Baudet aan te vallen. Hij wilde niet te veel ingaan op de precieze inhoud van Baudets speech (duh, daar kan hij weinig van zeggen). Maar hij wilde vooral duidelijk maken dat Baudet volgens hem helemaal niet "hard werkt." Want hij spreekt weinig tijdens het debat.
"Nee, want al dat gereutel van sukkels zoals jullie, dat gaat ook helemaal niets veranderen aan de teloorgang van onze beschaving," antwoordde Baudet daar terecht. "Dit is het probleem van micromanagers. Micromanagers zoals jullie allemaal kunnen eigenlijk alleen maar kijken naar de allerkleinste uitwerking van grote problemen. Waar je dan in terechtkomt is de paradox dat het misschien wel op korte termijn goed is om bijvoorbeeld ietsje van subsidie te geven aan die sector omdat mensen anders omvallen. Maar het uiteindelijke gevolg daarvan is nóg weer een grotere staat, bijvoorbeeld. Dus alleen als je vanuit een helikopterview de grote issues kunt adresseren en daar het over kan hebben en het eens kan worden heeft het zin" om mee te doen aan debatten en dergelijke.
Hilarisch genoeg zei Van Weyenberg daarna dat Baudet dus heel weinig ideeën heeft. Baudet. De man die het ene na het andere boek schrijft en juist een enorme ideeënman is - anders dan het ambtenarentuig van D66.
"Dat is totale onzin," zei Baudet dan ook direct. "Mijn oplossingen zijn heel concreet en heel tastbaar. Namelijk: de gaskraan in Groningen openen, stoppen met de energietransitie, stoppen met de massa-immigratie waardoor wonen onbetaalbaar wordt, stoppen met de euro waardoor de pensioenen verdampen en ons geld ontwaard, stoppen met de moderne architectuur die de ziel van mensen stukmaakt, en stoppen met de destructie van families zodat onze beschaving zich revitaliseert."
"Dat is niet niet zo moeilijk. Maar op dat niveau zijn jullie het allemaal niet eens, dus we hebben het over de meeste kleine micropuntjes. En ja, daar zitten jullie de hele dag een beetje met elkaar heen en weer te spelen en vliegjes af te vangen, en gespeeld verontwaardigd te doen. Ik vind dat niet zo interessant," reageerde Baudet.

Great Reset-partijen

Toen Van Weyenberg daarop zei dat hij dacht dat veel kijkers niet geïnteresseerd waren in wat Baudet zei in zijn toespraak was het antwoord gevat dat hij dat heel anders ziet. "Ik denk het wel. Want kijk, mensen in Nederland kunnen kiezen tussen allerlei varianten van de Great Reset. Dus Great Reset-partij 1, Great Reset-partij 2, Great Reset-partij 3. En jullie willen allemaal hetzelfde. Jullie willen massale immigratie doorgaan, jullie willen energietransitie doorgaan, jullie willen straks eiwitten transitie dan moeten we allemaal vegetariër worden. Daar is trouwens de onteigening van de boeren onderdeel van. Meer moderne kunst, meer moderne architectuur, meer atomisering, meer eenzaamheid, meer over de gehele linie transnationalisme dus minder democratie."
"Dat is een richting. Dat is een optie. Óf mensen kunnen kiezen voor betaalbare energie, betaalbaar wonen, Nederland weer voor Nederlanders met onze cultuur, onze geschiedenis, geen besmetting en besmeuring van ons grandioos koloniale en eervolle, trotse verleden, gezinnen en families herstellen. Dát is de optie. Dat is een serieuze politieke keuze. Al het andere is uitstel van executie en geneuzel in de marge."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo is het.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten