screen shot 2022 09 21 at 14

Esther Ouwehand (PvdD) hoopt op 8 zetels: "De verkiezingen zijn nog geen gelopen race!"

Politieknov 17 2023, 15:00
Terwijl de VVD, het NSC van Pieter Omtzigt en Geert Wilders met de PVV de peilingen domineren, weigert Partij voor de Dieren-leidster Esther Ouwehand zich bij een voorspelde nederlaag neer te leggen. In gesprek met de NOS deelt de politica haar visie op de huidige stand van zaken en haar optimistische verwachtingen voor de komende dagen.
"De verkiezingen zijn nog geen gelopen race," verkondigt Ouwehand vastberaden. Ze plaatst vraagtekens bij de voorspellingen dat rechtse partijen de overwinning zullen behalen en roept kiezers op na te denken over de essentiële vraag: "Wat is nou belangrijk om de problemen nu op te lossen en problemen in de toekomst te voorkomen?"
Terwijl de VVD, NSC en de PVV furore maken in de peilingen, ziet Ouwehand nog steeds mogelijkheden voor haar eigen Partij voor de Dieren. Met een voorspelde toename van "zeker acht" zetels, weigert ze toe te geven aan het idee dat deze partijen onbetwist groot zullen worden. "Ik leg me er helemaal niet bij neer dat deze partijen zo groot gaan worden," benadrukt ze.
Met nog vijf dagen te gaan tot de verkiezingen gelooft Ouwehand in de potentie van GroenLinks-PvdA, ondanks hun recente neergang in de peilingen. Ze roept op tot kritische vragen aan Pieter Omtzigt, met name over kwesties als het minimumloon en de bescherming van de natuur. "Waarom verhoogt hij het minimumloon eigenlijk niet? En waarom heeft hij geen stevige plannen voor de bescherming van de natuur? Want dat is echt nodig voor voedselzekerheid en onze toekomst."
Voor twijfelende kiezers op links heeft Ouwehand een duidelijke boodschap: stem met je hart. Haar partij belooft als enige altijd vast te houden aan groene idealen. Ondanks recente interne strubbelingen verwacht ze een groei van zes naar minstens acht zetels.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Echter, deze hoop op links lijkt misschien wat overmoedig, zeker gezien de teleurstellende prestaties van GL/PvdA, waar Frans Timmermans niet het beoogde boegbeeld blijkt te zijn. Links ligt momenteel op zijn rug, en Ouwehand probeert op haar manier de boel nog enigszins te redden. Het lijkt erop dat Frans Timmermans niet de reddende engel is waar links op hoopte, zoals opnieuw duidelijk werd tijdens het SBS6 debat gisteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten