Screen Shot 2022 10 20 at 160813

Faalhaas Liz Truss stapt na 44 dagen op als premier van het VK

Politiekokt 20 2022, 16:19
Hilarischer dan dit wordt het niet. Liz Truss is nog maar 44 dagen premier van Groot-Brittannië maar ze heeft nu al aangekondigd dat ze ermee ophoudt. Dit omdat de economische maatregelen van haar kabinet enorm impopulair zijn, voor enorme spanningen zorgen en, oh ja, omdat gewone Britten nog maar nauwelijks kunnen rondkomen en op het punt van rebelleren staan.
We mogen hier niet om lachen, maar dat doen we natuurlijk toch. Liz Truss is echt een WEF-poppetje, een vrouw die altijd doet wat het WEF wil. Ze verving Boris Johnson omdat die te impopulair geworden was. Toen dacht zij dat zíj́ het even mocht gaan doen.
Daar dachten haar overlords alleen heel anders over. Na een magere 44 dagen als premier heeft ze haar afscheid al bekendgemaakt. Want, zei ze eerder vandaag, ze kan haar plannen voor haar land niet waarmaken. En zo heeft het geen zin meer. Haar aankondiging kwam kort nadat een scala aan ministers ook al opgestapt waren - allemaal in een poging van Truss om zichzelf te redden.
Ongelooflijk genoeg gaf Truss natuurlijk - hoe kan het ook anders - Vladimir Poetin de schuld voor alle economische problemen in Groot-Brittannië. Oh nee, het wanbeleid van deze regering, de voorgaande regeringen en de regeren daarvoor hebben daar natuurljik niets mee te maken gehad. Nope. Poetin valt de Donbass binnen en zie! op magische wijze stortte de Britse economie zomaar in elkaar.
Lachwekkend, maar ergens is er ook wel iets triest aan de hand. Truss is namelijk nog redelijk 'conservatief' vergeleken met veel andere Britse politici - en zelfs vergeleken met andere conservatieven. Nu zij er ook uitgewerkt is is 'de chaos' natuurlijk enorm groot - niet alleen in Engeland zelf, maar ook in de conservatieve partij. We weten allemaal dat kiezers dat verschrikkelijk vinden en in zulke situaties vrijwel automatisch op de ándere partij stemmen, als het daar wel rustig is.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Als je een beetje paranoïde bent is het niet moeilijk om hier een actie in te zien van de bovenonsgestelden om de macht in het VK aan een échte doorgeslagen Woke-regering te geven. En dus aan het knettergekke Labour.
Aan de andere kant beweert Raheem Kassam dat het vrijwel zeker de bedoeling is van de Conservatieven om Boris Johnson terug te brengen. Truss is dan even gebruikt als een offer - als een scapegoat - om het land in chaos te storten en om te laten zien dat alleen Johnson (een harde voorstander van steun aan Oekraïne en voortzetting van de oorlog aldaar; een man die Zelensky eerder dit jaar ervan weerhield een vredesakkoord te sluiten met Rusland) de rust kan doen wederkeren.

Now they’ll try and bring this corrupt plonker back in.

Marina Purkiss
Marina Purkiss
@MarinaPurkiss

While parliament has been sitting… Boris Johnson has been in the US giving speeches at £150k a pop And he missed yesterday’s vote because he’s on holiday in the Caribbean In fact, he’s not turned up to vote since July despite claiming his £84k salary. mirror.co.uk/news/politics/…

112
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten