screen shot 2022 07 06 at 15

Farmers Defence Force totaal niet tevreden: 'Je kunt je opmaken voor de hardste acties ooit!'

Politiekaug 05 2022, 19:00
Waar andere boerenorganisaties nog even afwachten waar het kabinet mee komt, staat Farmers Defence Force (FDF) al in de startblokken voor de 'hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft'.
'Stikstofbemiddelaar' Johan Remkes beschreef de situatie tussen de boeren en het kabinet als een "stevige vertrouwenscrisis", na afloop van het eerste gesprek tussen beide partijen. Maar waar de boerenorganisaties die aan tafel zaten nu eerst de kat uit de boom kijken, wacht FDF helemaal niets af.
"Nu zijn de vergaderboeren uitgewerkt en moeten de actieboeren weer aan de gang", zegt FDF-voorman Mark van den Oever volgens NU.nl. Hij wil niet zeggen om wat voor acties het gaat.
Voor FDF lijkt het kabinet de andere boerenorganisaties een beetje te willen pappen en nathouden. Rutte maakte excuses voor het 'stikstofkaartje' en beloofde betere communicatie vanuit het kabinet. Maar stikstofminister Christianne van der Wal blijft nog altijd stug volhouden aan het doel om per 2030 de stikstofuitstoot met minimaal 50 procent gereduceerd te hebben. Waar de meeste boerenorganisaties op z'n minst nog willen zien hoe die plannen dan vorm zullen worden gegeven, ziet FDF kennelijk geen andere optie dan nóg harder actie te gaan voeren.
En hoewel het nu misschien een beetje voorbarig lijkt wat FDF van plan is, konden ze toch wel eens gelijk krijgen. Als het kabinet inderdaad vast blijft houden aan die doelen, dan zijn boeren waarschijnlijk gewoon zwáár de pineut, ook als de meetmethoden voor stikstof iets worden aangepast.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
FDF loopt met de aankondiging van de 'hardste acties ooit' wel het risico op een self fulfilling prophecy. Als het kabinet zegt niet meer te willen praten omdat boeren toch niet willen luisteren, bijvoorbeeld. Het is echter maar de vraag of dat negatief is voor FDF en de boeren, want als het kabinet de deur om die reden dichtslaat dan is dat voor de andere boerenorganisaties ook een teken dat er nooit serieus over gepraat kon worden. Het kabinet zou in dat geval namelijk de acties als excuus aangrijpen om de plannen, die ze tot aan de aankondiging van de gesprekken hebben verdedigd, alsnog door te drukken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten