Video! Bart Kemp van Agractie legt uit: 'Rutte wil GEEN ENKELE toezegging doen'

Politiekaug 04 2022, 16:04
Bart Kemp van Agractie heeft een video op YouTube gezet waarin hij uitlegt wat er de afgelopen dagen gebeurd is. Daarbij richt hij zich met name op de gesprekken die hij gehad heeft met Mark Rutte en Johan Remkes.
Nou, die gesprekken bleken bepaald niet nuttig te zijn. Want Kemp en zijn medeboeren kregen te horen van Remkes dat er "geen taboe's" waren. Oh nee, ze mochten álles bespreken. Daarom schreven de mensen van Agractie een brief waarin zij uitlegden wat ze wilden.
"Gisteren heeft Mark Rutte me daarover gebeld," aldus Kemp. "We hebben een lang telefoongesprek gevoerd. Hierin hebben we stevig gesproken over de rol van de heer Remkes. Zijn [Rutte's] antwoord was uiteindelijk: 'We gaan hem niet meer terugtrekken. Johan blijft leider van het gesprek'."
Daarop kaartte Kemp vier hoofdonderwerpen aan. "KDW uit de wet, legalisering PAS-melders, geen gedwongen onteigeningen, en een drempelwaarde volgens het TNO-advies."
En nu komt het. "Hierop wilde Rutte geen enkele toezegging doen." De VVD'er wist dus al wat de boeren wilden, hij wilde ook met ze bellen, maar toen ze daadwerkelijk zeiden wat ze van hem verwachtten, vertelde hij ze dat ze het maar moesten uitzoeken.
"Rutte heeft me gezegd, ook op vrijdag, geen enkele toezegging te doen op deze voor ons cruciale punten," gaat Kemp verder. "Wel heeft hij gezegd dat we misschien opdrachten moeten wegzetten bij deskundigen, dat het niet vrijdag hoeft maar dat we nog heel veel maanden hebben om door te praten, en dat hij zijn best doet om er een reëel gesprek van te maken."
Daarop hebben Kemp en Rutte vanochtend "opnieuw gebeld om onze reactie op dit gesprek terug te koppelen. Met lege handen, zonder vertrouwen in de rol van de heer Remkes, zonder enige toezegging vanuit het kabinet, kunnen wij niet in gesprek gaan met het kabinet op dit moment."
Natuurlijk heeft Kemp Rutte gezegd dat áls Rutte openingen wil bieden, hij altijd kan bellen. Want ja, de boeren hebben "belang bij constructieve oplossingen."
"Maar," gaat hij verder, "we gaan ons niet laten piepelen en met een kluitje in het riet laten sturen." Want, zegt Kemp, de andere boeren denken er vast ook zo over.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Een prima houding natuurlijk van Agractie. Want als het kabinet boeren écht een middelvinger geeft heeft het niet alleen geen zin om met ze te praten, maar is het uiteindelijk zelfs destructief. Het is nu van het grootste belang dat de boeren hun poot stijf houden, hun rug recht, en het kabinet op de knieën dwingen. Als het andersom is dan is het, vrees ik, eigenlijk gewoon einde oefening voor onze boerenstand. En dat zou niet alleen doodzonde zijn, maar zelfs volkomen onacceptabel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten