Caroline van der Plas BBB 9O1A6855

Filmpje! Caroline van der Plas (BBB) blij met vertrek Landbouw minister Staghouwer: "Hij heeft ondermaats gepresteerd"

Politieksep 06 2022, 10:59
BBB-leider Caroline van der Plas is blij dat minister van Landbouw Staghouwer is opgestapt. Ze zegt dat de ChristenUnie-bewindspersoon er eigenlijk vanaf dag één een puinhoop van maakte. "Ik denk dat er bijna niemand was die heel gelukkig was met deze minister, dus wij ook niet," aldus Van der Plas bij WNL.
"Als persoon," zei Van der Plas, "is [Staghouwer] een ontzettend vriendelijke en aimabele man in de omgang. Dus voor hemzelf vind ik het echt heel erg. Maar hij is gewoon niet een goede minister. Hij heeft ondermaats gepresteerd."
Op de vraag wat dit betekent voor de boeren zegt Van der Plas dat het voor hen niet zoveel uitmaakt. Tenminste, niet in die zin dat ze nu ineens zonder vertrouwen in het kabinet zitten ofzo.
"Veel vertrouwen in Staghouwer was er [al] niet," aldus Van der Plas. "Dus ik denk dat dat wel meevalt. Het is natuurlijk wél zaak dat er heel snel ook gewoon een nieuwe minister wordt benoemd en dat dit proces gewoon doorgang kan vinden, op een goede manier."
Dat laatste is natuurlijk wel vermakelijk, want blijkbaar denkt Van der Plas werkelijk dat het proces op een goede manier doorgang kán vinden. Nee Caroline. De regeringscoalitie wil de boerenstand helemaal vernietigen. De enige vraag is of dat met onmiddellijke ingang gebeurt of dat ze nog een paar maanden, misschien enkele jaartjes, door mogen gaan terwijl ze langzaam dood gewurgd worden.
Als dat "op een goede manier" het "proces" doorlopen is, tja, prima hoor. Maar dan hebben jij en ik daar toch echt een heel andere visie op.
Vervolgens werd Van der Plas gevraagd of ze een goede vervanger in gedachten heeft voor Staghouwer. Ja, die heeft ze. Ze zegt al langer dat ze graag Aalt Dijkhuizen als minister voor Landbouw wil zien.
Dijkhuizen is ondermeer oud-bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit en "is lang de voorzitter geweest van het landbouwcollectief dat destijds met Carola Schouten en Mark Rutte om tafel heeft gezeten. Dat is gewoon een heel kundige man," ging ze verder.
"Die kent de sector ontzettend goed en heeft een zeer nationale en internationale een ontzettend uitgebreid netwerk. En wat mij betreft komt hij naar Den Haag," concludeerde Van der Plas haar advies aan het kabinet.
En dat, tja, dat is ronduit fascinerend. Want Van der Plas zet zichzelf zo ontzettend in de hoek. Stel je voor dat het kabinet akkoord gaat en dat Dijkhuizen minister wordt. Dan wordt hij dus de executeur van de boerenstand - en BBB zal daar weinig tegen in kunnen brengen want hij werd minister op hun voorspraak.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Afijn, je gaat ongetwijfeld zien dat het kabinet een man of vrouw kiest die een keiharde opstelling heeft; iemand die ook door de boeren meteen al wordt weggehoond. D66 ligt immers op ramkoers met onze boeren. Die gaan echt geen minister accepteren die niet gehaat wordt door de boeren.
Wie het dan wel wordt? Een CU-hardliner. Misschien wel Gert-Jan Segers zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten