screen shot 2023 11 21 at 145124

Filmpje! Caroline van der Plas zegt sorry tegen Thierry Baudet: 'Ik heb er ook niets over gezegd...'

Politieknov 21 2023, 12:40
BBB-leider Caroline van der Plas vindt het totaal belachelijk dat zij én de andere leiders gisteravond bij het lijsttrekkersdebat niets gezegd hebben over de aanslag op Thierry Baudet, in Groningen. Maar ze steekt de hand echt in eigen boezem. "Het spijt me, Thierry," zegt ze.
"Vanavond hadden wij het EenVandaag-debat en dat was eigenlijk vlak na wat Thierry Baudet is overkomen, een walgelijke aanval met een flesje op zijn hoofd slaan. Eigenlijk hadden wij daar wat over moeten zeggen bij het EenVandaag-debat," aldus Van der Plas gisteravond laat toen het debat was afgelopen.
"Dat is niet gebeurd en dat trek ik me wel aan. Ik had er ook wat over kunnen zeggen. Ik had me dat nog wel voorgenomen, maar goed, ja, ik heb het ook niet gedaan en daar heb ik spijt van. Dat hadden we met zijn allen wél moeten doen. Voor het debat begon hadden we daar gewoon even stil bij moeten staan, steun moeten uitspreken voor Thierry."
"Beter laat dan nooit misschien," ging Van der Plas verder. "Daar bied ik mijn excuus voor aan, Thierry. Dat hadden we moeten doen en ik wens jou heel erg veel sterkte. Dit is een laffe en walgelijke aanval, en dit mag nooit meer gebeuren."
Uit de reactie op haar zelfgemaakte video op X blijkt dat veel gebruikers het met haar eens zijn dat het schandalig was dat álle fractieleiders er gisteravond op tv niets over zeiden. Maar het is ook duidelijk dat ze Van der Plas' reactie heel erg kunnen waarderen. Zij is namelijk de enige partijleider die de hand echt in eigen boezem steekt, en die zegt: dat was fout. Heel erg fout.
Alle andere politici zwijgen erover óf zeggen iets zwakzinnigs als "nou ja, dat had gekund" (dixit Dilan Yesilgöz). Van der Plas dus niet. Die geeft toe: dat er gebeurde kon niet, we hadden iets moeten zeggen, en ik bied daar mijn excuses voor aan.
Netjes van d'r.
Wat betreft die andere lijsttrekkers (inclusief Geert Wilders!): die zeiden er gisteravond natuurlijk bewust niets over omdat ze het nieuws zo klein mogelijk wilden houden. Ze vreesden ongetwijfeld dat, als het een groot nieuwsitem werd zoals het had moeten zijn, FVD morgen dan een heel goede, verrassende uitslag zou neerzetten. Nederlanders houden namelijk niet van geweld tegen politici, en geven een politicus die zo word aangevallen automatisch extra steun. En dus extra zetels.
Ze negeerden het dus puur uit electorale, opportunistische overwegingen. De vraag is: maakt dat het minder erg... of juist veel erger?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten