Filmpje! Johan Derksen: 'Pieter Omtzigt is mijn persoon van het jaar'

Politiekjan 01 2023, 17:00
Bij de Nieuwjaarsuitzending van Voetbal Inside heeft Johan Derksen laten weten dat Pieter Omtzigt wat hem betreft de "persoon van het jaar" Is. Maar, zei Derksen, het is nu wel tijd voor Omtzigt om in actie te komen (met een eigen partij). Laat hij te lang op zich wachten, dan laat hij zich de kaas van het brood eten en is het einde oefening voor hem in de politiek.
"Ik vraag me nog steeds af wat hij gaat doen," aldus Derksen. "Je ziet, heel terecht, dat D66 zakt. En de boerenpartij stijgt. Maar Pieter Omtzigt speelt geen rol. Pieter moet echt aan de bak want die moet een rol van betekenis spelen."
"Iedereen is het er in Nederland over eens dat hij inhoudelijk de beste politicus is," ging Derksen verder. Daarop zei Wilfred Genée dat hij twee weken geleden een peiling had gezien waarin de niet-bestaande Lijst Omtzigt op 30 zetels staat ... als er nu verkiezingen waren en als hij zijn eigen partij had.
Liegende journalist Merel Ek zei daarop dat mensen als zij het lastig hebben om in te schatten wat de impact van Omtzigt precies kan zijn. Want, zei Ek, Omtzigt gaf onlangs aan tegen zijn limiet te zitten. Maar het opzetten van een eigen partij is extreem veel werk. Kan hij dat er wel bij doen?"
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Het is heel erg als deze man verloren gaat voor de Nederlandse politiek," aldus Derksen. "Of hij zoekt een partij waar hij een beetje bijhoort, of hij verzamelt goede mensen om zich heen en gaat aan de slag. Want wat hij nu doet is zinloos - en zo krijgt hij alleen een burnout."
En ja, daarin heeft Derksen eigenlijk gewoon gelijk. Het moment is aangebroken waarop Omtzigt moet kiezen. Als hij zo doorgaat, in zijn eentje, is het eigenlijk gewoon nutteloos. Hij gaat niets voor elkaar krijgen. Hij moet zich aansluiten bij een bestaande partij of er zelf één oprichten. Anders kan hij er beter mee ophouden en dingen doen waar hij persoonlijk zowaar gelukkig van wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten