Filmpje! Martin Bosma (PVV) bekritiseert woke-ellende en politieke correctheid in de Rijksdienst

Politiekjun 09 2023, 15:30
In een spetterende woordvoering tijdens het commissiedebat over het functioneren van de Rijksdienst heeft PVV'er Martin Bosma zijn bezorgdheid geuit over de dominantie van links-liberaal beleid en de opkomst van woke-ellende binnen de overheidsinstanties. Met scherpe argumenten en een vleugje humor heeft Bosma de spotlight gericht op de problemen die hij ziet in de Rijksdienst.
Volgens Bosma is de situatie in de Rijksdienst zo slecht dat het functioneren ervan in het geding is. Hij wijst op het feit dat Rijkswaterstaat prioriteit geeft aan diversiteit boven stiptheid, waardoor essentiële taken in het gedrang komen. De overheersing van woke-ellende en politieke correctheid binnen de Rijksdienst is voor Bosma een bron van zorg.
Tijdens het commissiedebat onthult Bosma dat ambtenaren in Amsterdam maar liefst 10 procent van hun werktijd mogen besteden aan klimaatactivisme. Terwijl mensen in de rij staan voor een nieuw paspoort, zijn deze ambtenaren druk bezig met het redden van de wereld. Bosma uit zijn verbazing over deze gang van zaken en benadrukt de noodzaak om de focus te leggen op de kerntaken van de Rijksdienst.
Natuurlijk kon Stephan van Baarle van DENK het niet laten om in de slachtofferrol te kruipen en institutioneel racisme aan te kaarten binnen overheidsdiensten. Hierop reageerde Bosma op geheel eigen wijze, waarbij hij aangaf dat hij niet als 'witte man' aangesproken wenst te worden, maar als 'blank'. Hij bekritiseert het gebruik van 'witte man' als een racistische term en legt de schuld voor institutioneel racisme bij het links-liberale beleid, niet bij de blanke bevolking.
Renske Leijten van de SP beschuldigt Bosma van hypocrisie en beweert dat hij mensen beoordeelt op basis van hun huidskleur. Hier slaat de SP de plank volledig mis. De PVV heeft nooit mensen beoordeeld op hun huidskleur, maar wijst juist op het gevaar van diversiteitsbeleid dat volgens Bosma kan leiden tot anti-blank racisme.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De woordvoering van Martin Bosma tijdens dit commissiedebat heeft de aandacht gevestigd op de zorgen rondom woke-ellende en politieke correctheid binnen de Rijksdienst. Met scherpe argumenten en een helder standpunt heeft Bosma de discussie aangewakkerd over de impact van dit beleid op de efficiëntie en effectiviteit van overheidsinstanties.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten