Filmpje! Thierry Baudet (FVD): ''Referenda als wapen tegen het kartel!''

Politiekfeb 09 2023, 12:00
Referenda zijn dé oplossing voor het kartelprobleem van Nederland - ze behandelen onderwerpen op de inhoud, en zijn immuun voor lastercampagnes op de persoon. Referenda is de enige manier om het partijkartel te breken vindt FVD.
De Tweede Kamer ging woensdag in debat over het voorstel van SP-Kamerlid Renske Leijten om het bindend correctief referendum op te nemen in de Grondwet. FVD-leider Thierry Baudet sprak namens de FVD over de wet. Forum voor Democratie is een groot voorstander voor volksinitiatieven en bindende referenda in naar Zwitsers model. De mogelijkheid van een referendum alleen al dwingt politici om bij voorbaat meer rekening te houden met de wensen van de bevolking. Bovendien biedt een referendum de kans om de discussie minder te laten gaan over personen en meer over de zaak.
Baudet stelt dat er veel onderwerpen zijn waar de bevolking in een referendum ja of nee tegen kunnen zeggen. Je kunt stemmen voor of tegen massale immigratie, voor of tegen de lockdowns, voor of tegen een maatschappij met CBDC, voor of tegen stikstofbeleid en voor of tegen maximering van de maximumsnelheid op de snelweg. Kortom voor alle grote vragen die in deze tijd spelen is een referendum mogelijk.
Critici stellen dat referenda in combinatie met de grote propagandamachine (de MSM) juist snel verkeerd uitpakken. De kern van de hele corruptie moet eerst aangepakt worden. Ze hebben een punt dat referenda en massamedia een gevoelige combinatie kunnen zijn, en dat er terechte bezorgdheid is over hoe media-invloed het debat en de uitkomst van referenda kan beïnvloeden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Aan de andere kant is het ook waar dat corruptie een groot probleem is. Het aanpakken van corruptie is daarom noodzakelijk voor het waarborgen van een eerlijke en transparante democratie. In plaats van te kiezen tussen het aanpakken van corruptie of het waarborgen van de integriteit van referenda en media, is het belangrijk om beide aan te pakken. Een gezonde democratie vereist beide: transparante en eerlijke politieke processen, en een media die nauwkeurig en onafhankelijk rapporteert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten