20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga BVNL

Filmpje! Wybren van Haga: 'De staat is er niet voor u, maar voor de staatskas'

Politieksep 21 2023, 11:00
Bij de Algemene Politieke Beschouwingen heeft BVNL-leider Wybren van Haga een klassiekliberaal betoog gehouden tegen de politiek van het partijkartel. Want, zei hij, we zitten nu in een situatie waarin de staat er niet is voor de burgers, "maar voor de staatskas." Ook opende hij de aanval op Woke, wat hij "gewoon communisme" noemde.
"De almachtige staat is een woekerend gezwel dat steeds groter wordt en onze samenleving necrotiseert," begon Van Haga zijn inbrengt bij de APB. "De vrijheid van mensen wordt steeds verder ingeperkt, de belastingen worden steeds hoger, de indoctrinatie steeds feller, en de controle steeds groter." Want, zei de BVNL-leider, "het laatste beetje decorum is weggevallen. De overheid is er niet voor u, maar voor de staatskas."
En dat is niet alles, aldus Van Haga. Er is veel meer gaande. Zo had hij ook enkele harde woorden over de NPO en andere aan het kartel gelieerde media. "[D]e staatsmedia spuugt dag in dag uit dezelfde leugens over ons uit. Over corona, over het klimaat, over stikstof, over Oekraïne, over kansenongelijkheid en over vermogensverschillen die moeten worden bestreden," zei hij.
Ook Woke moest het ontgelden. "We worden wijsgemaakt dat je geen man of vrouw meer bent, maar iemand met of zonder baarmoeder, wiens of wier lichaam toebehoort aan het collectief, aan de staat," ging Van Haga terecht verder. "Woke is gewoon een andere naam voor communisme en als wij ons, als volk verder laten verzwakken en hieraan toegeven dan is de 'ondergang van het avondland' (Oswald Sprengler 1918 en 1922) een feit. Dan kabbelen we een dystopische controlestaat binnen die gevaarlijker zal zijn dan ooit tevoren, omdat digitale controle ieder verzet kan voorkomen."

Oplossingen

Na duidelijk vast te hebben gesteld wat de problemen in Nederland zijn kwam Van Haga met oplossingen. Daarbij is het uitgangspunt wat hem betreft: "De overheid is het probleem en niet de oplossing." Dit houdt in dat de overheid "zo snel mogelijk" kleiner en transparanter gemaakt moet worden.
"Ten tweede, werk moet weer lonen. De belastingen moeten voor iedereen omlaag en het toeslagenstelsel moet verdwijnen zodat de armoedeval wordt opgeheven. Belastinggeld smijten naar mensen die door diezelfde overheid in armoede terecht zijn gekomen is onacceptabel," aldus Van Haga.
Wat immigratie betreft, net als FVD eist BVNL op dit onderwerp een asielstop. "Nederland is vol en de eigen bevolking neemt juist af. De zorg, het onderwijs, en de woningmarkt staan onder druk door de toestroom van nieuwe mensen," zei Van Haga. Daar moet dus iets aan gebeuren en snel een beetje.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat deze verkiezingen de belangrijkste verkiezingen OOIT worden. Daarom gaan we er met gestrekt been in - om jouw vrijheid te verdedigen. Steun ons daarom! Vecht samen met ons voor Nederland, voor je gezin, voor onze manier van leven. Doneer aan DDS!
Ook kwam BVNL met een plan om de erf- en schenkbelasting af te schaffen, wil de partij dat "de stikstofdwaling van tafel gaat," én wil ze ervoor zorgen dat ons land nooit meer gegijzeld mag worden "door de overheid voor een virus. Nooit meer lockdowns, avondklok, verplichte vaccinaties, schoolsluitingen, coronatoegangsbewijzen, zinloze mondkapjes en schendingen van onze grondrechten."
Het was een klassiekliberale speech van Van Haga, die ook zei dat er gebroken moet worden met internationale organisaties als het WEF.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten