Francisco van Jole gelooft niet dat nieuwe Landbouw minister inhoud rapport Remkes niet wist: 'Dan stap je niet in'

Francisco van Jole gelooft niet dat nieuwe Landbouw minister inhoud rapport Remkes niet wist: 'Dan stap je niet in'

Bij NPO Radio 1 zei Joop.nl-hoofdredacteur Francisco van Jole weten dat hij er niets van gelooft dat de inhoud van het rapport Remkes geheim was voor het kabinet. Want, zegt hij, de nieuwe Landbouwminister Adema was er écht niet ingestapt als hij niet wist wat hij kon verwachten.

In de Tweede Kamer doen ze vandaag allemaal net alsof ze vandaag voor het eerst hoorden dat Johan Remkes af wil van het stikstofkaartje, maar dat hij de stikstofdoelen voor 2030 wil laten staan... én dat hij daar bovenop nog even extra maatregelen eist. Namelijk dat 500 tot 600 veehouderijen in de buurt van zogenaamde 'gevoelige' natuurgebieden in het komende jaar verdwijnen, zo niet vrijwillig dan onder dwang.

Bij Francisco van Jole - een echte PvdA'er van BNNVARA - gelooft er niets van dat dit rapport een geheim was voor het kabinet. Oh nee, zegt hij, natuurlijk wisten ze in Den Haag wat Remkes vandaag zou zeggen. Anders was de nieuwe Landbouwminister Adema immers nooit akkoord gegaan met zijn nieuwe functie.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

"Je gaat daar toch niet instappen als je niet weet wat [erin staat]?" zei Van Jole. "Dat is toch ook helemaal niet raar?" Want, zei van Jole daarop, als je wil dat iemand zo'n baan neemt, dan moet je ook voor lief nemen dat hij wil weten wat hij "moet doen."

Dat is inderdaad waar. Maar het is wél gek als deze informatie achter de schermen al bekend was, maar voor de schermen niet. Aan de andere kant: zo rolt men in Den Haag natuurlijk wél.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties