Screen Shot 2022 09 21 at 125814

Attje Kuiken (PvdA) dolblij met advies Johan Remkes: 'Er is geen weg terug. 2030 moet gehaald worden!'

Politiekokt 05 2022, 12:20
PvdA-opperhoofd Attje Kuiken is geweldig blij met de visie van Johan Remkes. Oké, ja, die wil de boeren weliswaar iets van "perspectief" bieden, maar de belangrijkste boodschap van de VVD'er is dat de doelen voor 2030 gehaald moeten worden. En dat vindt Kuiken fantastisch.
In 2030 moet de stikstofuitstoot gehalveerd zijn. Volstrekt belachelijk, natuurlijk, maar Johan Remkes vindt dat het kabinet dat doel niet moet loslaten. Nee. Er moet flink gesneden worden in de stikstof. Punt.
Daarom stelt hij dat 500 tot 600 veehouderijen in een jaar tijd gedwongen moeten worden te stoppen. Dit zijn dan boerderijen die in de buurt van zogenaamd "gevoelige natuur" liggen. Het heeft de voorkeur dat boeren zich 'vrijwillig' (LOL) laten uitkopen. Maar als ze daar niet mee akkoord gaan, jammer dan, dan moet er gewoon dwang bij komen kijken. Dit houdt natuurlijk in dat het helemaal niet vrijwillig is, en dat het puur gedwongen is. Boeren weten immers vanaf dag één dat, als het niet goedschiks gebeurt, dan maar kwaadschiks.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De enige 'maar' is dat Remkes wil dat de boeren 'perspectief' wordt geboden en dat gekeken moet worden of de doelen voor 2025 en 2028 wel gehaald kunnen worden. Met andere woorden, misschien dat het tot die tijd ietsje langzamer gaat. Maar dan van 2028 tot 2030 moet het gas er alsnog op.

PvdA'er Attje Kuiken dolblij

Het zal niemand verbazen dat PvdA-leider Attje Kuiken feest viert. Deze groene extremist (of eigenlijk: socialist die het groene evangelie gebruikt om haar stalinistische ideeën alsnog in de praktijk te brengen) vindt het allemaal geweldig.
"Het advies van Remkes is glashelder: de stikstofdoelen van 2030 moeten worden gehaald," jubelt ze. "Er is geen weg terug. In het belang van het land, het milieu en de boeren moet het kabinet nu aan de slag en daarbij ook perspectief bieden aan de boeren."
Je moet je voorstellen dat je zo blij kunt zijn als je weet dat het advies betekent dat 500/600 gezinnen hun leven in een jaar tijd overhoop gegooid zien worden met uitkopen - en mogelijke gedwongen uitkopen. Hoe intrinsiek slecht moet je dan zijn?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk is dit rapport precies waarom de boeren deze gesprekken met Remkes nooit serieus hadden moeten nemen. Het kabinet - het hele partijkartel, zelfs! - heeft zich tot doel gesteld de boerenstand te vernietigen. Compleet en totaal. Hoe eerder boeren begrijpen dat daar niets aan gaat veranderen, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten