Freek Jansen (FVD) wil Oekraïeners opvangen in de regio: 'Nederland kan dit niet aan'

Politiekapr 21 2022, 12:10
FVD-Tweede Kamerlid Freek Jansen vindt het onbestaanbaar dat misschien wel 150.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen gaan worden in Nederland terwijl Nederlanders zelf niet aan een woning kunnen komen. Nederland kampt met een enorme woningnood, aldus de parlementariër. "Het valt niet uit te leggen dat Nederlanders wéér achteraan moeten aansluiten in de rij."
Bij het debat over de opvang van Oekraïense vluchtelingen, dat vandaag plaatsvond in de Tweede Kamer, zei FVD-Kamerlid Freek Jansen dat het ongekend is dat Nederlanders achteraan in de rij moeten sluiten voor een woning, maar dat vluchtelingen uit Oost-Europa wél een plekje kunnen krijgen.
Er wordt, zei hij, gesproken over 150.000 vluchtelingen en misschien wel meer. Ze gaan mogelijk zelfs dorpen bouwen voor die mensen. Maar als de gewone Nederlandse burger meer woningen wil kan dat niet vanwege "stikstof." Dat is raar. Heel raar.

Tijdelijk is niet tijdelijk

"We zitten al met een enorm woningentekort," aldus Jansen. "300.000 tekort. Onze starters kunnen nu al geen woning vinden. De koopprijzen zijn extreem gestegen, de huurprijzen zijn extreem gestegen, [en] de wachtrijen op de sociale huurwoningen zijn nu gemiddeld tien jaar en lopen in heel veel gemeenten op tot wel vijftien jaar. Het is absurd om te denken dat we nog eens, op de 100.000 mensen die hier al jaarlijks standaard bijkomen, nóg eens honderdduizenden mensen kunnen gaan huisvesten."
Daarbij maakte hij ook duidelijk dat het partijkartel altijd stelt dat de opvang van vluchtelingen "tijdelijk" is, maar dat dit "tijdelijke" na verloop van tijd altijd weer "definitief" wordt. Kijk maar naar de Syrische vluchtelingen. Dat zal, zei Jansen, niet anders gaan met de vluchtelingen uit Oekraïne. Ook zij zullen vast onderdeel worden van de Nederlandse maatschappij - en de woningen die voor hen gebouwd worden zullen dus niet tegoed komen aan de Nederlandse burger zelf.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
"De laatste jaren hebben in het teken gestaan van iedere keer weer de Nederlander op de laatste plaats zetten. En nu dreigt die situatie wéér te ontstaan," ging Jansen verder. "Dat kan toch niet? Dat kunnen we toch niet verkopen aan onze eigen mensen? Ik vind dit niet uit te leggen."
Overigens viel FVD'er Pepijn van Houwelingen (de maker van de foto boven dit artikel) erover dat, toen Jansen zijn bijzonder goede verhaal hield, alle bewindspersonen in Vak K vakkundig wegkeken. "Geen enkel respect voor de Tweede Kamer," concludeerde Van Houwelingen terecht, "geen enkel respect voor de volksvertegenwoordiging, geen enkel respect dus voor de Nederlandse bevolking."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten