2l4a6015 simone kersenboom fvd

FVD steunt wetsvoorstel PVV: "Het kan niet zo zijn dat Nederlanders met pijn in de maag naar de supermarkt gaan"

Politiekmrt 02 2023, 19:00
Forum voor Democratie steunt het wetsvoorstel van de PVV, om de btw op boodschappen helemaal af te schaffen, van harte. De partij is er net als de PVV namelijk helemaal klaar mee dat de btw gebruikt wordt om gewone Nederlanders van hun brood te beroven (letterlijk), ten gunste van Vadertje Staat en het kartelkliekje in Den Haag.
"Een mooi wetsvoorstel van de PVV," reageert FVD-persvoorlichter Tom Russcher tegen De Dagelijkse Standaard. "Wanneer het in stemming wordt gebracht zullen wij het natuurlijk steunen."
"Want," gaat hij verder, "wat er de afgelopen jaren gebeurd is met de prijzen van boodschappen is een grof schandaal. Zeker als je beseft dat stijgende belastingen hier ook van invloed op zijn geweest. Het kan niet zo zijn dat, door de overheid, hele groepen Nederlanders met pijn in in de maag naar de supermarkt gaan. Daarom vinden ook wij: zet de belastingen op boodschappen op nul."
Tom Russcher is persvoorlichter voor FVD én nummer 4 op de Eerste Kamerlijst van de partij
Tom Russcher is persvoorlichter voor FVD én nummer 4 op de Eerste Kamerlijst van de partij
Na Prinsjesdag pleitte FVD zelf ook al voor deze maatregelen. "Het aantal Nederlanders dat hun rekeningen niet meer kan betalen blijft met de dag groeien," zei de partij toen. "Het leven is onbetaalbaar geworden. FVD komt met concrete voorstellen om Nederlanders meer ruimte in hun portemonnee te geven."
Eén van concrete voorstellen was om de btw te verlagen van 9% naar 0%. Met andere woorden, om 't af te schaffen. Daarnaast wilde en wil FVD de accijnzen op diesel en benzine verwijderen, de belastingen op energie verlagen én ook nog eens de belastingvrije voet stapsgewijs verhogen naar 20.000 euro "zodat het weer loont om te werken." Wat FVD betreft is de btw-afschaffing dus een belangrijke eerste stap... maar er moeten meer stappen volgen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"De staat verdient letterlijk miljarden aan een belastingsysteem dat de burger in financiële problemen brengt," aldus Russcher. "Dat kan en mag zo niet langer. Wij steunen de PVV in deze poging om de btw af te schaffen en voegen daar dus aan toe: laat dit ook gelden voor de accijnzen op brandstof én op energie. Nederlanders moeten weer gewoon - zorgeloos - kunnen leven, zonder dat de staat hun kosten nodeloos verhoogt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten