FVD vecht terug: 'Als kartellisten ons aanklagen krijgen ze een koekje van eigen deeg. See you in court!'

Politiekokt 01 2022, 13:24
Thierry Baudet en zijn partij FVD zijn woedend dat twee kabinetsleden aangifte hebben gedaan tegen Pepijn van Houwelingen omdat die hen zogenaamd beledigd zou hebben (smaad/laster) met behulp van een meme. Die aanklacht is natuurlijk volstrekt belachelijk, en nog eens uitermate hypocriet ook. Maar FVD vecht terug. Want de partij laat bij monde van Thierry Baudet weten dat ze al die D66'ers (en VVD'ers) die nu tranen met tuiten huilen een koekje van eigen deeg gaan geven. "See you in court!"
Belachelijker dan twee kabinetsleden die een lid van de oppositie aanklagen omdat hij gebruik heeft gemaakt van een Internet-meme wordt het natuurlijk niet. Maar in Nederland anno 2022 is dat blijkbaar de realiteit. Twee ministers slepen Pepijn van Houwelingen voor de rechter omdat hij bij een foto van Ernst Kuipers met een SDG-vlag die vlag verving met de vlag van de nazi's - een foto die hij later overigens weghaalde en de nazi-vlag verving met die van het communisme, omdat hij dat een betere vergelijking vond achteraf.
Thierry Baudet is woedend dat dit 'memen' Van Houwelingen een rechtszaak oplevert. Zoals hij terecht zegt in een videoboodschap is het overduidelijk de bedoeling van het partijkartel om FVD het zwijgen op te leggen. Hem wordt het woord ontnomen in het debat, en nu moet Van Houwelingen naar de rechter. Ze willen FVD vernietigen als democratische partij - en dat doen ze op buiten-democratische wijze. Dus op ondemocratische wijze, omdat ze weten dat als ze het vólk laten spreken, het ze niet lukt.
Op de eigen website legt FVD uit dat deze aanklacht niet alleen dictatoriaal is, maar ook ongelooflijk hypocriet. "Er gaat geen week voorbij zonder dat media en politici FVD’ers uitmaken voor ‘nazi’, ‘bruinhemd’, ‘fascist’, enzovoorts," zegt de partij. "We kennen allemaal het NRC-artikel waarin Thierry Baudet wordt afgebeeld als SS-officier en de NPO-uitzending waarin FVD als nazipartij wordt geportretteerd. Sjoerd Sjoerdsma (D66) noemde Pepijn van Houwelingen vorig jaar nog ‘half Hitler-verheerlijkend’, Jan Paternotte (D66) bestempelde Thierry Baudet achteloos als een ‘racist’ en Sigrid Kaag, met in haar kielzog een goedkeurende Rutte, beweerde vorige week nog dat onze partijleider ‘namens Poetin’ spreekt."
Dit klopt natuurlijk allemaal. Dat is inderdaad wat kartellisten steevast doen. Elke dag weer.
Daarom vecht FVD terug. "Wij geloven totaal niet in een democratisch klimaat waarin je op die manier probeert een politiek debat uit te vechten. Wij vinden dat het van woord op woord moet gaan, hard tegen hard is prima, en laat uiteindelijk de kiezer maar beslissen waar die het 't meeste mee eens is," aldus Baudet.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Maar als zij deze weg kiezen" - dus die van naar de rechter stappen - "dan gaan wij het ook doen," gaat hij verder. "Wij gaan Kaag aanklagen omdat zij niet alleen smaad maar ook laster heeft gebezigd toen zij buiten de Kamer zei dat ik zou spreken namens een dictator, namens Poetin. We gaan Jan `Paternotte aanklagen als hij ons voor nazi's en fascisten heeft uitgemaakt.
"Wij gaan gewoon iedereen voor de rechter dagen. Als zij het mogen doen, dan mogen wij het ook," zegt Baudet terecht." Het was niet de eerste (of zelfs maar tweede en derde) keuze van FVD om dit te doen. Maar als het partijkartel het spel op deze manier speelt - als zij zo ver gaan - nou, dan kan FVD daar óók wat van.
Zo is het maar net. Als FVD zijnde moet je dit natuurlijk écht niet pikken, zeker niet aangezien de partijen die het hardst klagen zélf voortdurend de meest walgelijke beledigingen uiten aan het adres van FVD-politici.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten