shutterstock 1285364206

Gouden Tip Rob Jetten: 'Gebruik wasmachine als zonnepanelen veel produceren' (dus niet in de winter)

Politiekokt 01 2022, 13:13
D66-minister Rob Jetten heeft een ge-wel-di-ge tip voor mensen met zonnepanelen op het dak. Als ze op energie willen besparen, en dus niet afhankelijk willen worden van dure energie geleverd door grote energiebedrijven, nou, dan moeten ze voortaan gewoon alleen de wasmachine gebruiken als de zonnepanelen extraveel energie leveren. Wat een geweldig idee!
Dat ze bij D66 van God los zijn wisten we al langer. Maar Rob Jetten maakt het nu wel heel bont. De minister van Natuur/Klimaat/Milieu/Linkse-Hobby's laat namelijk optekenen dat hij een fantastische manier heeft bedacht voor mensen met zonnepanelen op het dak om elektriciteit te besparen (en water), zodat ze geen gebruik hoeven te maken van energie van Eneco en dergelijke.
Ja. Ben je er klaar voor? Hier is het idee: ze moeten gewoon niet wassen op momenten dat hun zonnepanelen weinig energie produceren.
Wat?
"We willen kijken of we een elektriciteits-advies kunnen uitbrengen om mensen te laten zien wat ze kunnen doen tijdens hun piekgebruik," aldus Jetten. "Bijvoorbeeld door voortaan de was te draaien op een moment dat zonnepanelen veel opleveren."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Briljant! Gewoon niet meer je kleren wassen in de maanden oktober, november, december, januari en februari! Waarom zou je in vredesnaam trouwens ook schone kleren nodig hebben in die maanden? Die kun je toch veel beter gebruiken in de zomer? En, oké hij strijkt even met zijn hand over zijn hart, ook in de lente
Kijk, in de winter en herfst zweet je sowieso al minder, omdat het veel minder warm is. Dus al dat 'wassen' van kleren is dan ook helemaal niet nódig. En worden je kleren wel vies? Nou ja, dan moeten we dat maar gewoon accepteren. We worden immers 'allemaal een beetje armer.' En als arme sloebers érgens om bekendstaan, dan is het dat hun kleren bepaald niet altijd spik en span zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten