wildersspijkmedia

Geert Wilders komt naar raadsvergadering in Sliedrecht om de eerste slachtoffers van de afgeschoten spreidingswet een hart onder de riem te steken

Politiekfeb 16 2023, 10:00
Vanavond is Geert Wilders, de politiek leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), aanwezig bij de raadsvergadering van de gemeenteraad van Sliedrecht over de voorgestelde oprichting van een asielzoekerscentrum (AZC). Wilders komt om te luisteren naar de zorgen en de vragen die de Sliedrechtse bevolking heeft over de komst van een AZC. Het blijft een bijzonder fenomeen dat gemeenten hun handje opsteken om te zeggen dat AZC's van harte welkom zijn terwijl de spreidingswet door de Raad van State is afgeschoten. 
Wilders' aanwezigheid is bevestigd door Mark Jongeneel, de leider van de lokale politieke partij Slydregt.NU, die eerder deze week zijn oppositie tegen de oprichting van een AZC in het gebied aankondigde. Jongeneel verwelkomde de steun van Wilders en zei dat door de komst van de PVV'er dit onderwerp weer duidelijk op de agenda staat in de Tweede Kamer.
De vergadering biedt ook de mogelijkheid voor B&W om de voorgestelde locatie van het azc in Sliedrecht-Noord aan te kondigen, dat naar verwachting gedurende een periode van vijf jaar operationeel zal zijn. Burgemeester Jan de Vries en wethouder Ton Spek van het CDA hebben tot nu toe gezwegen over de exacte locatie, maar er wordt verwacht dat de raad zal aandringen op verdere details.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De oprichting van een AZC in het gebied valt onder de verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), dat financiering en ondersteuning biedt voor dergelijke centra. De oprichting van een azc in Sliedrecht vereist echter ook aanzienlijke middelen en inspanningen van de lokale overheid. Veel Sliedrechters denken dat het ambtenarenapparaat niet de capaciteit heeft om dit in goede banen te leiden. Verder vindt men dat Den Haag haar eigen problemen moet oplossen en niet bij de gemeenten over de schutting moet gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten