vanhagamicrofoon

Kamervragen BVNL over chauffeurs die in Budel door asielzoekers bedreigd en bespuugd zijn

Politiekfeb 16 2023, 11:00
Gisteren schreven we al over veiligelanders die voor problemen zorgen in de Hermes bussen bij Budel. Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL heeft Kamervragen gesteld over de bedreiging en het bespugen van buschauffeurs in het Brabantse Budel door asielzoekers. Van Haga eist dat de overlast gevende asielzoekers per direct uitgezet worden.
De bushalte bij het asielzoekerscentrum in Budel is tot nader order gesloten vanwege wangedrag van bewoners van het centrum. Busmaatschappij Hermes heeft besloten om twee bushaltes over te slaan om te voorkomen dat de chauffeurs in gevaar worden gebracht. Het gedrag van de asielzoekers was een reactie op het aanspreken van het feit dat ze zonder kaartje op de bus wilden stappen.
Van Haga noemt het gedrag van de asielzoekers onacceptabel en wil dat de daders opgespoord en uitgezet worden. Hij eist dat de asielprocedure stopgezet wordt en dat de daders een enkeltje richting het land van herkomst krijgen.
“Op tuig dat gaat schelden, dreigen en spugen omdat ze aangesproken worden op het feit dat ze zonder kaartje op de bus willen stappen, zit Nederland helemaal niet te wachten. Daar hebben we maar één optie voor: asielprocedure stopzetten en een enkeltje richting het land van herkomst,” aldus Van Haga.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De kwestie in Budel is niet nieuw. Het afgelopen jaar waren er al meerdere incidenten waarbij asielzoekers in het dorp overlast veroorzaakten. In november vorig jaar werden er ook al Kamervragen gesteld over de situatie in Budel. Wat er nu in Budel is gebeurd is de reden dat veel gemeenten in Nederland totaal niet op de komst van een AZC zitten te wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten