screen shot 2022 11 11 at 14

Harm Beertema bedankt vertrekkend voorzitter Roze Leeuw en benadrukt de echte kwesties in LHBTI+ gemeenschap

Politieksep 11 2023, 18:00
Harm Beertema, Tweede Kamerlid voor de PVV, heeft Lennard van Mil, de vertrekkende voorzitter van De Roze Leeuw, uitbundig bedankt voor zijn onwrikbare inzet voor de holebi-gemeenschap in Nederland. In zijn dankwoord benadrukte Beertema het belang van het aanpakken van de werkelijke problemen waarmee de LHBTI+ gemeenschap wordt geconfronteerd, en deed hij een oproep tot actie.

Dankjewel voor het vele goede werk dat je hebt neergezet, Lennard! Het moet mooi zijn om te zien dat De Roze Leeuw in zo’n korte tijd onontkoombaar is geworden. Succes met wat je gaat doen en succes voor Erik met het uitbouwen van jullie mooie organisatie! Goed als @minocw

Stichting De Roze Leeuw 🇳🇱🦁
Stichting De Roze Leeuw 🇳🇱🦁
@stderozeleeuw

MEDEDELING!📢 Na 6 jaar legt Voorman van De Roze Leeuw Lennard zijn taken neer en zal Vice-voorzitter Erik de organisatie gaan leiden! Erik Havenaar heeft zich de afgelopen jaren bewezen met het opbouwen van de organisatie en wij hebben dan ook het volste vertrouwen in hem.…

90
Reply
"Er zijn belangrijker zaken dan vlaggen hijsen op overheidsgebouwen, gaybra’s aanleggen, regenboogbankjes neerzetten en Prides organiseren", zei Beertema, wijzend op het feit dat hoewel symbolische gebaren hun plaats hebben, concrete acties en beleidsmaatregelen de echte verandering kunnen bewerkstelligen.
Beertema's opmerkingen zijn relevant in de huidige context, waarin vele stemmen in het debat de neiging hebben zich te concentreren op uiterlijke manifestaties van steun, terwijl de echte en dringende kwesties soms op de achtergrond raken. Discriminatie, intimidatie en geweld tegen holebi's is nog steeds een ernstige zorg in Nederland, en het is essentieel dat deze kwesties worden aangepakt waar ze het meest voorkomen.
Zonder er doekjes om te winden, wees Beertema op een van de gemeenschappen waar, volgens hem, de meeste problemen vandaan komen: "Bestrijd discriminatie, intimidatie en geweld daar waar het voornamelijk vandaan komt: in de islamitische gemeenschap. Ga uw lespakketten bezorgen op islamitische scholen, hijs die vlag op een moskee. Vertel het aan de mensen die holebi’s, vrouwen, andersgelovigen en geloofsverlaters anders behandelen en uitsluiten. Houd eens op aan óns te vertellen dat het belangrijk is om jezelf te kunnen zijn. Dat vinden we allemaal al. Vertel het dáár, waar het nodig is. U kunt het!''
Deze oproep tot actie is zowel moedig als noodzakelijk. Het is algemeen bekend dat er spanningen bestaan tussen bepaalde delen van de islamitische gemeenschap en de LHBTI+ gemeenschap, en het is van cruciaal belang dat deze problemen worden aangepakt. Beertema's woorden zijn een uitnodiging om verder te kijken dan oppervlakkige gebaren en te streven naar werkelijke verandering en begrip.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Bovendien, door direct minister Robbert Dijkgraaf (OCW) uit te dagen, herinnert Beertema de regering eraan dat hun verantwoordelijkheid verder gaat dan het organiseren van evenementen of het uitvoeren van symbolische acties. Het gaat erom daadwerkelijke maatregelen te nemen om discriminatie en geweld tegen de holebi-gemeenschap te bestrijden. De LHBTI+ gemeenschap moet gewoon veilig over straat kunnen gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten