richard de mos

Hart voor Den Haag eist opheldering trage formatie: 'Den Haag is laatste stad zonder nieuw stadsbestuur!'

Politiekaug 30 2022, 19:00
Partijleider Richard De Mos vraagt zich af: "Is Piet Hein Donner nog wel 'in charge'?" Hart voor Den Haag heeft per brief opheldering geëist van formateur Piet Hein Donner en de onderhandelende partijen over het uitblijven van een nieuw Haags college. De Mos wil voor de eerstvolgende raadsvergadering een update over de trage gang van zaken, waarbij Den Haag de laatste stad in het land is zonder nieuw stadsbestuur.
"Onze stad staat voor immens grote problemen," zegt De Mos. "We kennen een gigantische woningnood, we kampen in tal van wijken met overbewoning, de leefbaarheid staat met een groeiende afvalberg enorm onder druk en de armoede in onze stad groeit met de dag. Dan geeft het geen pas om maandenlang te lanterfanten. We hebben als de wiedeweerga een daadkrachtig stadsbestuur en de daarbij behorende financiële middelen nodig om eensgezind de stad uit het moeras der middelmatigheid te trekken", aldus De Mos die zich hardop afvraagt of formateur Piet Hein Donner nog wel 'in charge' is.
"We hebben nu geen genuanceerde pijproker nodig, maar iemand die de ruziemakende onderhandelaars op hun falie geeft en vaart zet achter de vorming van een nieuw stadsbestuur."
De Mos stelt dat Hart voor Den Haag nog steeds de bereidheid heeft om mee te besturen. "Wij beschikken over daadkrachtige wethouderskandidaten die de belangen van de stad op één zetten. Bovendien zal onze deelname recht doen aan de verkiezingsuitslag."
Fractie Hart voor Den Haag probeert middels onderstaande brief vaart te zetten achter de formatie én opheldering te krijgen over wat er tot nu toe besproken is tijdens de vergaderingen met Donner.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Beste Griffie,
Wij verzoeken u met spoed navraag te doen bij formateur Piet Hein Donner en de onderhandelende partijen over de stand van zaken omtrent het vormen van een nieuw college en hen op te dragen om de raad hierover per brief vóór de eerstvolgende raadsvergadering te informeren. Graag daarbij gevoegd een overzicht van alle (fysieke) vergaderingen die hebben plaatsgevonden sinds de heer Donner half mei aan zijn klus is begonnen.
Wij willen de formateur en de onderhandelende partijen erop wijzen dat het uitblijven van een nieuw stadsbestuur en de daarbij behorende financiële middelen op tal van manieren schadelijke effecten zal hebben op de stad en haar inwoners. Deze eindeloos lange impasse is ook schadelijk voor het toch al zo broze vertrouwen in de politiek. Voorts wijzen wij de formateur en de onderhandelende partijen erop dat de grootste partij nog steeds de bereidheid heeft om tot het stadsbestuur toe te treden en de vastlopende onderhandelingen met daadkracht recht te trekken.
In afwachting van uw spoedige reactie.
Fractie Hart voor Den Haag
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten