3772273591 d4f86de9cb c

Amsterdam gaat 1000 asielzoekers opvangen op cruiseschip, krijgt er 3000 flexwoningen voor terug

Politiekaug 30 2022, 17:03
De gemeente Amsterdam gaat op een cruiseschip minimaal duizend asielzoekers opvangen. Mogelijk wordt de capaciteit uitgebreid naar 1500 bedden. Als tegenprestatie gaat het Rijk helpen met de bouw van 2500 tot 3000 flexwoningen in de stad.
Het cruiseschip blijft vanaf 1 oktober minimaal zes maanden in de haven liggen, zo heeft de gemeente afgesproken met het kabinet, maar dit zou nog wel eens verlengd kunnen worden, meldt de NOS.
Gemeentes als Amsterdam en Utrecht lijken beduidend betere deals te krijgen dan kleinere gemeentes. Waar dorpen gewoon worden gedwongen om asielzoekers op te vangen, krijgen Amsterdam en Utrecht er tenminste nog iets voor terug. Al zal een groot deel van de beloofde flexwoningen waarschijnlijk alsnog naar statushouders gaan. Utrecht kan in ieder geval rekenen op 1500 flexwoningen en Amsterdam tussen de 2500 en 3000.
Procentueel gezien vangen de beide gemeenten ontzettend weinig vluchtelingen op. Amsterdam, een stad met 882.000 inwoners, vangt per oktober zo'n 3100 vluchtelingen op. Zet dat eens af tegen het dorpje Albergen, dat ineens 10 procent meer inwoners krijgt na de hoteldeal met het COA. En welke afspraken heeft de gemeente Tubbergen (waar Albergen onder valt) met het Rijk? Niets. Daar werd niet eens onderhandeld, want daar kreeg de gemeente niet eens de kans voor.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar goed, die oneerlijke behandeling kan natuurlijk vrij makkelijk opgelost worden door de statushouders van dorpjes door te laten stromen naar de flexwoningen in Amsterdam en Utrecht! Dan zijn zowel voor- als tegenstanders van dit asielbeleid in één keer hartstikke blij, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten