screenshot 2023 07 15 at 134231

Hypocrisie ten top: Klimaatminister Jetten vliegt naar Argentinië terwijl hij anderen maant tot vliegschaamte, de Winter heeft er genoeg van!

Politiekjan 03, 13:00
Leon de Winter geeft Klimaatminister Jetten er flink van langs in zijn Telegraaf column. Hij pakt Jetten aan voor zijn reis naar Argentinië, wat volgens hem indruist tegen alles waar de minister voor staat. "Hoe kan een Klimaatminister, die de burger juist wil ontmoedigen om voor de lol te vliegen, zelf zo hypocriet zijn om naar Argentinië te vliegen?", vraagt De Winter zich af. Hij stelt dat Jetten net zo goed een bescheiden tripje naar Zuid-Frankrijk had kunnen maken per trein, in plaats van het vliegtuig te pakken naar Argentinië. De Winter ziet dit als een dikke middelvinger van Jetten naar de kiezer.
De Winter maakt duidelijk dat hij het idee heeft dat Jetten de regels die hij anderen oplegt, zelf niet serieus neemt. Hij noemt Jetten zelfs een charlatan en stelt dat de Klimaatcrisis voor hem kennelijk alleen voor 'de anderen' geldt. "De foto's die Jetten zelf online zet, zijn niets minder dan een provocatie naar de kiezer", betoogt De Winter.
Verder haalt De Winter uit naar de hypocrisie van politici die jaarlijks naar Davos vliegen om de Klimaatcrisis te bespreken, terwijl ze zelf bijdragen aan de problematiek door hun gebruik van privéjets en luxe accommodaties. "In Davos wordt de klimaatcrisis besproken terwijl men geniet van het comfort en de luxe, gestookt op fossiele brandstoffen", schrijft hij.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS berichten we EERLIJK over klimaatverandering. Geen onzinverhalen, geen propaganda. Waardeer jij dat? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe zodat wij het échte nieuws kunnen blijven brengen - elke dag opnieuw."
De Winter sluit zijn column af met een wens voor 2024, waarin hij hoopt dat Nederland afscheid neemt van ministers die zich niet houden aan de beperkingen die ze anderen opleggen. "Het is genoeg geweest. We hebben ministers nodig die hun eigen regels serieus nemen en het goede voorbeeld geven", concludeert hij. De Winter suggereert dat je waarschijnlijk wel met Jetten kunt lachen, maar dat dit geen excuus is voor zijn gedrag als klimaatminister.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten