Screen Shot 2022 10 07 at 112833

Jan Dijkgraaf juicht: Pieter Omtzigt Begint premierambities te tonen

Politieksep 19 2023, 9:00
In een recent "Briefje van Jan" richt Jan Dijkgraaf zich tot Pieter Omtzigt, de leider van de Nieuwe Sociale Coöperatie (NSC), om zijn enthousiasme en steun uit te spreken voor de recente uitspraken van Omtzigt over zijn mogelijke premierschap. Want, stelt Jan, Omtzigt sluit nu niet langer uit dat hij tóch voor het premierschap gaat. En daar is Dijkgraaf erg blij mee.

Dijkgraaf Ziet een Gamechanger

Dijkgraaf beschrijft de recente uitspraken van Omtzigt als een "gamechanger" voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in 2023. Hij benadrukt dat Omtzigt, die eerder het premierschap had uitgesloten, nu een draai maakt die de concurrenten, Dilan Yesilgöz van de VVD en Frans Timmermans van GroenLinks/PvdA, als hun "grootste nachtmerrie" zouden kunnen zien.

Dijkgraaf Prijst Omtzigt's Openheid voor Coalitie met PVV

Dijkgraaf prijst Omtzigt ook voor het niet volledig uitsluiten van de PVV als mogelijke coalitiepartner. Hij ziet hierin een kans voor een "stabiele en breed gedragen coalitie" van NSC, VVD, BBB en PVV, die een alternatief zou kunnen bieden voor een linkse coalitie onder leiding van Frans Timmermans.

Dijkgraaf Moedigt Samenwerking met VVD aan

Ondanks Omtzigt's kritiek op de VVD, die hij beschuldigt van het ondermijnen van de rechtsstaat in de afgelopen dertien jaar, moedigt Dijkgraaf Omtzigt aan om open te staan voor samenwerking met deze partij. Hij suggereert dat Dilan Yesilgöz als vice-premier zou kunnen bewijzen dat de VVD zonder Mark Rutte een "nette partij" kan worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS berichten we hard maar fair over de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november. Maar daar hebben we JOUW STEUN bij nodig. Want het kartel háát ons. Steun ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit belangrijke werk voort te zetten.

Conclusie

In zijn briefje toont Dijkgraaf zich verheugd over de recente ontwikkelingen rond Omtzigt en ziet hij een nieuwe richting in de Nederlandse politiek die mogelijk wordt gemaakt door Omtzigt's veranderende houding ten opzichte van het premierschap en mogelijke coalitiepartners. Het is duidelijk dat Dijkgraaf hoge verwachtingen heeft van Omtzigt en hoopt op een politieke verschuiving die de NSC in een gunstige positie zou kunnen brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten