shutterstock 2059489217

Kaag boort nieuwe hoop voor de boeren de grond in

Politiekjul 11 2022, 16:56
Vanochtend meldde het NRC dat er een nieuwe stikstofberekening is waaruit zou blijken dat boeren hun stikstofuitstoot veel minder hoeven te verlagen dan gedacht. Daar wil Kaag (D66) dus niet aan mee werken. We hadden niks anders verwacht. Er is natuurlijk geen stikstofprobleem. De ware reden is dat de boeren hun land moeten verlaten omdat zij plaats moeten maken voor woningen, windturbines en zonneweiden. D66 wil Nederland veranderen naar een tristate.
Pieter Omtzigt maakt gehakt van het feit dat het kabinet niet de tijd heeft genomen om betere afwegingen te maken. Ze hebben de stikstofplannen met een noodgang door de Kamer geduwd terwijl de plannen nog worden doorgerekend. Omtzigt stelt dat dit een plan is van bijna 25 miljard (6000 euro per NL gezin!). Het gaat boeren in bepaalde zones keihard raken. En waaronder nog geen wettelijke basis ligt (Omtzigt verwijst naar het stuk van prof. Bovend’Eert in het NRC). Dat is geen solide bestuur. Omtzigt houdt het nog netjes maar hier is gewoon sprake van wanbeleid. Niks meer, niks minder. Jammer dat Omtzigt net als Caroline van der Plas nog steeds niet in wil zien dat er geen stikstofprobleem is.
Minister Sigrid Kaag (Financiën) beweert nu doodleuk dat de berekeningen niet af en incompleet zijn. Opmerkelijk dat Kaag deze uitspraken doet. Dit is helemaal haar dossier niet als minister of is ze tegenwoordig ook in deeltijd minister voor Stikstof- en Klimaathysterie. Dit is allemaal heel vervelend voor de boeren. Ze zijn dus blij gemaakt met een dooie mus. Als ze gewoon hun boerenverstand gebruiken dan weten ze dat er natuurlijk helemaal geen stikstofprobleem is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten