49679288857 200a679135 c

Brussel roept 60-plussers op om opnieuw te boosteren: 'Er is geen tijd te verliezen'

Buitenlandjul 11 2022, 16:00
Bij de Europeanen is nog maar nauwelijks een spoor van corona-angst te bekennen, maar in Brussel wél! Eurocommissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides roept 60-plussers op om snel de tweede booster te nemen.
De achterlijkheid en waanzin is haast met geen pen te beschrijven. Toen de omikronvariant opdook was al vrij snel bekend dat deze véél minder ziekmakend was. Ook werd al vrij snel duidelijk dat de coronavaccins veel minder bescherming boden tegen deze variant. Inmiddels zijn we weer een paar varianten (van de omikronvariant) verder. En wat roept de Eurocommissaris? 'Neem die sterk verouderde vaccins, want ze werken gewoon!'
Mevrouw wil niet wachten op de goedkeuring van op omikronvarianten gerichte nieuwe vaccins. Dat is volgens uitvoerend Ema-directeur Emer Cooke "niet verstandig" (via het AD) en schijnbaar ook onnodig.
In Brussel heerst dus een rotsvast geloof dat de allereerste vaccins praktisch de heilige graal zijn tegen het coronavirus en al zijn varianten. Feiten en cijfers die het tegendeel bewijzen doen er niet toe, als er maar geprikt wordt.
Je kunt er donder op zeggen dat we gewoon exact hetzelfde riedeltje nog een keer voltrekken in het najaar. De ouderen prikken zich een ongeluk en alsnog besmet iedereen elkaar. Maatregelen worden eerst niet en vervolgens veel te laat genomen, waardoor er weer 'meer regie' nodig is vanuit de overheid. De burger krijgt dan natuurlijk weer de schuld voor het gebrek aan solidariteit met de kwetsbare medemens. En alle vragen over de effectiviteit van sterk verouderde vaccins worden weggelachen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De vraag is nu alleen in hoeverre de samenleving dit nog een keer gaat accepteren. Nergens wordt namelijk duidelijk aangegeven hoe erg de huidige coronavarianten nou eigenlijk zijn en hoe effectief de huidige vaccins nog zijn. Discussie over de effectiviteit van maatregelen is er ook nauwelijks geweest. Overheden en autoriteiten die antwoord zouden moeten geven op die vragen, geven ze niet. Maar ze vragen (of eisen) wel dat je gewoon naar ze luistert, want anders gaat oma straks dood door jouw lakse houding. Nou, bekijk het lekker!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten