Filmpje! Thierry Baudet waarschuwt dat onze rechtstaat nu bezig is om te transformeren naar een regime

Politiekjul 11 2022, 16:00
Gisteren heeft Forum voor Democratie een symposium georganiseerd in Amsterdam. Een symposium over de oorlog in Oekraïne. Het is onmogelijk om een debat te voeren over Oekraïne als je beide kanten van het verhaal vanuit Oekraïens en Russisch perspectief wilt belichten. De mainstream media en het partijkartel vinden dat er maar één agressor in deze oorlog is terwijl dit niet zo zwart wit is te stellen. De partij van Thierry Baudet staat voor het vrije woord, de open samenleving. Elke mening moet de ruimte krijgen in het maatschappelijk debat.
FVD moet een debatpartij zijn daardoor durven wij een echte discussie aan te gaan stelt Baudet. Er is een tendens gaande dat er steeds minder diverse opinies zijn toegestaan. Steeds meer wordt er maar één ideologisch verhaal toegestaan. Dit zie je bij Corona, het klimaat, de EU en immigratie. Daardoor zie je de scheidslijnen vervagen tussen politieke partijen. De forumleider vindt dat de scheidslijn tussen de VVD en GroenLinks is vervaagd. Ze zijn inwisselbaar. Dit zie je ook bij kranten en weekbladen. Thierry Baudet vindt Elsevier net zo links als Vrij Nederland. Nou Arendo Joustra (hoofdredacteur Elsevier Weekblad) daar kan je het mee doen! Er is in het medialandschap helemaal geen diversiteit meer. Steeds maar dezelfde meningen en dan belandt je inderdaad in een echokamer.
Thierry Baudet maakt zich zorgen om het feit dat wij allemaal hetzelfde moeten vinden over de oorlog in Oekraïne. Dit zag je al eerder bij het Coronaverhaal. Tegengeluiden worden weggedrukt uit het debat. Vanaf de eerste dag wordt de ene partij als de good guys en de andere partij als de bad guys neergezet. Net zoals in Hollywood. Dit hoort in een quasi totalitaire tijd.
Forum heeft geprobeerd om mensen uit te nodigen die het NAVO-verhaal vertellen over de Oekraïneoorlog. Geen van die mensen wilde komen hier zie je dus dat de basisregels van de vrije open samenleving niet meer gelden. Deze mensen willen niet meer met elkaar in debat terwijl ze wel hun mond vol hebben over diversiteit. Nee ze staan alleen maar open voor de diversiteit van de huidskleur of religie. De diversiteit van opvatting moet weg uit de publieke ruimten. Ook in de Tweede Kamer zie je deze tendens terwijl het een vrijplaats van het debat moet zijn.
Het westen staat voor een vrij samenleving het is daarom inderdaad bezopen dat Russische TV stations niet langer te zien zijn in de Europese Unie. Dit is een walgelijke vorm van censuur. Baudet ziet Stalinistische praktijken westerse rechtstaten uithollen. We maken nu mee dat een rechtstaat transformeert in een regime. Dit moeten we niet willen en FVD gaat hier de strijd tegen aan. Als we niks doen zal dit het einde inluiden van de vrije samenleving en het begin zijn van totalitaire politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten